Friday, January 18, 2019

My Books > Stats

Assalamualaikum..
Hye semua..

Saja nak kongsi dekat sini statistik pembacaan buku Sha.. Bukan apa, kotlah boleh bagi semangat kat korang yang baru nak berjinak-jinak membaca ke.. Statistik ini Sha ambil dekat Goodreads.. Kalau ikutkan banyak lagi sebenarnya.. Cuma masa dulu tak ada di rekod pun pembacaan tu semua.. Macam mana nak tengok statistik ini?? Pergi je dekat MyBooks, kemudian cari dekat bahagian tepi belah kiri ada "Your reading activity".. Nanti klik dekat "Reading Stat".. Maka terpaparlah statistik macam dibawah ini..

 Jumlah buku yang dibaca mengikut tahun..

Ini pula jumlah muka surat..

12 comments:

  1. ABM baru nak berjinak-jinak dengan Goodreads ni. Huhu

    ReplyDelete
  2. Banyak peningkatan dalam jumlah buku yang dibaca. Tahniah Kak Sha. Semoga terus rajin membaca.

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh respect la kat kaksha 😩 sha ni nak baca sebuah pun susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. pelan-pelan SHa.. Nanti lama-lama pasti jadi senang..

      Delete
  4. kak sha..buku yang dikira baca tu buku digital saja ke atau yang buku biasa pun kira?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua jenis buku cuya.. selagi ada dalam goodreads, dia akan kira..

      Delete
  5. Woww. Awesome la kak sha. Salute✌🏻

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »