Thursday, January 17, 2019

Malaysia Membaca: Reading Campaign

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ada kawan dari bidang kementerian pendidikan kongsikan pasal infografik Kempen Memabaca ini dekat Whatsapp.. Jadinya Sha pun carilah.. Infografik ini boleh dilihat di Laman sesawang http://www.padu.edu.my/my/resources/infographics/..

Ada Peranan Ibu Bapa, Peranan Sekolah, Peranan Komuniti dan Peranan Rakan Sebaya dalam Jom Membaca.. Jadinya.. Jom kita terapkan budaya membaca ye semua.. 












10 comments:

  1. rasa mcm nak g derma buku pulak.. make room for new ones!

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  2. saya rs program NILAM tu perlu diperkasakan lg

    ReplyDelete
  3. Dulu masa dekat sekolah, bahan bacaan tak banyak. Dan buku pun mcm tak byk choice. Tapi, bila dah lama lama. Makin banyak buku yg bagus2 blh dibaca oleh semua golongan. so, dlm library kena ada pelbagai buku yg best2 ✌🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye.. untuk menarik minat pelajar memang kena pelbagaikan bahan bacaan..

      Delete
  4. Bagus ni. Usaha yg baik untk rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya ramai yang akan mula menjadikan membaca sebagai satu tabiat..

      Delete
  5. nice sharing.. kena beli lebih buku kat anak-anak nanti...

    ReplyDelete
  6. salah satu matlamat aida thn ni, sha.
    dgn syuhada & nurin --> membaca utk perbaiki mutu subjek BM dan BI.
    izzat --> utk semakin lancar membaca.
    diri aida sendiri --> tambah ilmu, selain dari membaca online ni.
    berniat juga nak sumbangkan simple reading story books utk kelas izzat.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »