Tuesday, January 29, 2019

Kingdom (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Episod 1 je dah mengerikan.. Babak last bila zombie terkam manusia dan makan, memang dasyat.. Tu baru episod 1.. Belum tengok episod seterusnya.. Setiap episod berjaya membuatkan bulu roma Sha merinding.. Seriously seram.. Hahaha..

Yang pasti drama ini memang tak sesuai tengok dengan anak-anak.. Sangat kejam, sadis dan ganas.. RIleks je dia pancung dan kepala tu bergolek.. Pergh!! Sha tengok episod satu lepas tu stop.. Hahahahaha.. Ngeri wei.. Lepas tu sambung balik.. hahaha.. Tak puas hati selagi tak tahu apa jadi di episod seterusnya..

Dalam pada ngeri, ada part kelakar lah pula bila tengok.. Tak pasti ianya dirancang atau Sha yang tak betul tengok cerita seram tapi rasa kelakar.. Bercampur baur rasanya bila tengok drama ini.. Walaupun 6 episod tapi macam tengok 60 episod.. Zombie dia ganas gila bila malam menjelma.. Nasib baik mengganas waktu malam je.. Siang zombienya sembunyi/mati.. Tapi masuk episod akhir, lain pula jadinya.. Warghh!!! Saja je tau biar tergantung macam tu..

Drama ini bermula dengan perebutan kuasa.. Permaisuri dan keluarga dia jahat gila.. Demi nakkan takhta sanggu korbankan rakyat.. Jahat tau..

*Update terkini - Pengambaran untuk musim 2 akan bermula pada Februari 2019 dan kemungkinan ditayangkan pada penghujung 2019 atau awal 2020.. Harapnya cepatlah siapnya..

KINGDOM | 25 January 2019 | 6 episodes | Netflix | Suspense, Thriller, Historical, Horror, Zombies, Supernatural |
"Kingdom" is set in Korea’s medieval Joseon period. A crown prince is sent on a suicide mission to investigate a mysterious plague that’s spreading across his country. The truth threatens the kingdom when he discovers that it is an atrocious epidemic in the form of zombies.

8 comments:

  1. baru je unsubscribed netflix. huhuhu.. melepas lah tengok citer ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tengok online je nie Shu.. Tak tengok pun dekat Netflix..

      Delete
  2. Hehehe nampak menarik je kaksha :) Thanks for share kak sha.

    ReplyDelete
  3. sy trs x tgk kalu cite terlajak ngeri mcm ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak sangka kengerian dia lagi dasyat dari Train To Busan.. hahaha.. dah tertengok rasa cam tak puas hati lak kalau tak tengok sampai habis..

      Delete
  4. best. belum berkesempatan lagi nak tengok..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »