Filem Avenger dan Teater Upin Ipin - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, May 10, 2012

Filem Avenger dan Teater Upin Ipin

5.5.2012

Pukul 7.30pagi kasih dah gerak gi KL.. Kasih gi ngn adik... Hubby ngn Amani x gi... Teater nie boleh bawak budak tapi usia nya mesti 2 thn ke atas... so terpaksalah meninggalkan Amani ngn ayahnya.. Tiket teater nie kasih dah beli dari Disember 2011...

Sampai UniKL, Gombak dalam kul 8.30pagi... Amik BF adik kasih pastu baru gi KLCC untuk tgk wayang... Pergh ingatkan xde tiket tapi mmg dah rezeki dapat gak tgk cite Avengers...


Avengers... Memang best.. Terbaik... Layan... Mantop... dan sangat-sangat suka.. Grafik cantik... cite yang serius dan penuh lawak jenaka.. hehehe... Yang paling best bila lawak tu datangnya dari karekter yg serius iaitu Ironman.. memang layan r... xpuas rasernye menonton sekali... raser cam nak tengok lagi... nmpk gayanya kena cari dvd nie.. hehehe.. boleh tgk 2,3 kali... hehehe...

kul 2.30petang kami masih lagi di KLCC, solat dulu baru gerak gi Istana Budaya untuk tengok teater Upin Ipin.. yang best bile kami stuck kat depan bangunan TH Selborn.. hahaha... jalan jem tu... kul 3 xsampai lagi kat Istana Budaya.. memang terbaiklah... Sampey-sanpey ingatkan dah xle nak masuk.. Alhamdulillah masih xstart lagi rupanya teater tu...


Seronoklah teater Upin Ipin nie.. cume kedudukan kerusi je x best.. nombor 2 dari pentas.. so terpaksa r mendongak.. sakit tengkuk dibuatnya.. hehehe... karekter yang paling kasih suka ialah karekter mentadak mentadu... chomel je kerekternye.. hehehe... xrugi kasih beli tiket nie.. tapi kalau ade amani mesti lagi best... hohoho... tu r x sempat nak bergambar ngn karakter2 tu.. hehehe... Tapi bila tayangan dah habis macam2 cite lak kua kat paper.. ntahlah.. xtau lah yang mana satu betul dan yang mana satu fakta.. kamu.. kamu.. kamu yang baca, nilaikanlah sendiri... Tapi kasih berharap semoga teater Upin Ipin ini akan dipentaskan masa musim cuti sekolah... Barulah ramai kanak-kanak yang dapat menonton... Nak tau selanjutnya Klik SINI dan SINI.

Pas abis teater ingtkan nak makan Burger Kings tapi malangnya tgh renovate.. huhuhu.. so pergilah makan nasi lemak beratur.. coz nak beli kena beratur dulu.. not badlah patut r ramey orang... pas antar BF adik kasih kami gerak balik lalu Duke n kuar ke Plus.. hahahaha.. kat sini ade peristiwa lucu.. disebabkan kasih jarang memandu malam, kasih sudah tersalah lorong... teramik lorong gi Jalan Duta.. Naseb baeklah kasih ingat kat mane bole U-Turn..  dapat jer masuk Highway singgah lagi.. Kali nie singgah kat Hentian Sg. Buloh.. Nak beli Burger King jugak.. Beli bawak balik..

Satu hari yang memenatkan... seronok namun kurang kegembiraannya coz amani n hubby xde...

*Lambat update coz terlalu busy ngan kerja dan Family.. hehehe... nie baru berkesempatan..

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..