Wednesday, February 18, 2015

The Chaser

Review ini untuk drama ye.. Bukan film..

Drama yang sangat menarik untuk ditonton..
Pelakon xde yang hensempun..
Biasa-biasa jer..
tapi performance diorang mmg superb..
Kisah pasal seorang detektif yang kehilangan anak akibat langgar lari...
kemudian isteri dia bunuh diri disebabkan undang2 x mampu membela mereka..
kalau ko tgk anak dia kena bunuh ko pun akan rasa sangat geram...
Kalau ikutkan budak tu selamat walaupun dah nyawa2 ikan..
Tapi disebabkan pelanggaran tu melibatkan orang yang sangat berpengaruh dan berduit maka
nyawa budak tu jd taruhan..
dibunuh oleh kawan baik ayah dia sendiri..
Memang kejam gila cerita ni..
Yang berpengaruh bergaduh sesama mereka berebut kuasa..
Yang tertindas adalah orang biasa2..
kerana salah guna kuasa mende yg simple jd complicated..

Cara dia persembahkan cerita ini buat ko nak keep going sampai penamat...
pengorbanan seorang ayah dalam menegakkan keadillan diatas kematian anak dia..
Memang touching giler..
Macam mana duit mengubah pendirian manusia...


SINOPSIS :- The series tells the story of Detective Baek Hong-suk, a happily married family man whose life is shattered when his 15-year-old daughter is killed in a car accident, causing his wife to go into a state of shock, eventually killing herself and leaving Hong-suk a widower. He later discovers his daughter's death was the result of a conspiracy led by politician Kang Dong-yoon, to secure his political future as a presidential candidate. Hong-suk goes from loving, doting father and cop to harrowed man hellbent on revenge, as Kang continues to rise in power. With the help of Kang's sister-in-law, a reporter, Hong-suk takes revenge against the man who ruined his life.

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »