Imani dan Gunting - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, November 18, 2016

Imani dan Gunting

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini (14.11.2016) bila amik Imani dari rumah pengasuh, 
pengasuh dia bagi tahu Imani gunting seluar..
Ingatkan dia buat macam kakak dia..
Gunting hujung seluar..
Tapi rupanya habis berlubang dibuatnya..
Sabar jelah Sha menengokkannya..
Nak buat macam mana.. Dah digunting dah pun..

Kalau kakak Amani dulu lagi best..
Habis digunting rambut dia..
Sha terlupa kunci bilik tempat suami Sha bubuh peralatan menjahit..
Amani pula masuk bilik tu..
Agaknya teringin kot nak mencuba..
Dia gunting rambut dia..
Habis tobek tobek rambutnya..
Mujurlah rambut dia tebal, jadi tak perasan sangat..
Masa mandikan Amani baru Sha perasan..
Masa ini umur dia 4 ke 5 tahun macam tu..
Adoi la anak.. Macam-macam ragamnya..

Seluar cantik yang dah berlubang dibuat Imani.

21 comments:

  1. seluar frozen tu :( sabar jak la, tapi phibur hati jgk kan kak sha.. bila la rezeki dpt jaga anak sndri!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. Bila tiba jodoh Unni, akan didatangkan rezeki anak buat Unni..
      Kak sha doakan yg baik2 untuk Unni..
      Aamiin..

      Delete
  2. imani nak jadi pereka fesyen kut hehhehe

    ReplyDelete
  3. hahaha... zaf pun sama time kecik2.. pantang nampak gunting

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadoilah.. Pening Sha nengok perangai kreatif dia nie..

      Delete
  4. hahaha..baruni pon alysa gunting rambut depan dia..patut laa duk perasan nape rambut dia depan bergerigis mcm gergaji..tanya tak cakap..bawak p kedai gunting baru dia mengaku dia gunting..hahaha

    ReplyDelete
  5. main gunting ke? risau baca..huhu,,adam baru 2 tahun..sangat suka explore..takut nak tinggal gunting tempat dia boleh capai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Liyana.. ini dah letak tmpt tinggi, dia amik kerusi panjat dan amik gunting..

      Delete
  6. BUdak budak baye Imani mmg tgh syok menggunting kot. Anak hakak dulu pun ada peristiwa menggunting seluar ni... Rambut pun ada jugaklah kalau tak silap

    ReplyDelete
  7. hahaha...adoi la...
    naseb gunting suar dia...klau bj keja ibu mcm mn plak la ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menangis bucu katil lah emaknya kak zai ..

      Delete
  8. pernah dua helai pakaian kena gunting ngan anak. satu baju, satu seluar.. yg baju tu sedihnye..mama selalu pakai pegi berjalan.. sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai.. Part baju kita kena gunting, memang naya puan su..

      Delete
  9. Kena sorok gunting lepas ni, hahaha, mcm2 ragam sementara nak membesar.

    ReplyDelete
  10. hahahaha.. nakal kanak2 ni lain

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..