Shoplinks.Asia

Sunday, November 6, 2016

Kamen Rider Blade

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha da pernah tengok dah drama ini dulu..
Ada main kat tv..
Tapi tak tengok dari mula..
Tu yang tengok balik..
Citer ini pasal Kamen Rider Blade dan Garren yang melawan undead dan mengurung mereka dalam kad..
Watak tambahan yang handsome iaitu Aikawa Hajime..
Undead bernama Chalice/Joker tapi boleh jadi Kamen Rider..
Memang menarik..

Maaflah ye kalau rasa entry Sha ini agak kebudak-budakkan..
Nak buat macam mana, di hati tu masih muda.. Hahaha...
Sila jangan kecam saya.. 

Pada Sha cerita ini masih ada baiknya..
Sebab ada dipaparkan hubungan antara manusia..
Persahabatan.. Kepercayaan..
Mengatasi ketakutan... Tanggungjawab..

Bukanlah sekadar hiburan..
Namun ada terselit kebaikan..
Cumanya agak kebudak-budakkan lah sikit..
Sesekali release tension kan..

Owh ya.. Cerita ini ada 50 episod..
Setiap episod hanyalah setengah jam sahaja..
Selamat menonton..

 
Kamen Rider Garren dan Kamen Rider Blade
Sumber : yosuaonesimus.

 
Kamen Rider Chalice
Sumber : yosuaonesimus

Peminat setia Kamen Rider wei..
Cumanya Sha suka yang versi Baru..
Maksudnya yang keluar tahun 2000..
Sebab yang versi ini nampak real sikit..
Kamen Rider Blade - 2004 ke 2005
Kamen Rider Hibiki - 2005 ke 2006
Kamen Rider OOO - 2010 ke 2011
Kamen Rider Wizard - 2012
Kamen Rider Amazon - 2016
Ada antara drama ini Sha download..
Ada yang Sha tonton di TV2 dan NTV7..

8 comments:

  1. waa'laikumussalam, hye! sy pun layan jg citer kamen rider ni time kecik2 dulu. selalu main ari ahad x silap, sebelum dragon ball

    ReplyDelete
  2. waa'laikumussalam, hye! sy pun layan jg citer kamen rider ni time kecik2 dulu. selalu main ari ahad x silap, sebelum dragon ball

    ReplyDelete
  3. cite ni memang layan la time kecik2..

    ReplyDelete
  4. Mv tak layan ni...layan pokemon jer haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI