FIXI - Tuhan oleh Hasrul Rizwan - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, November 10, 2016

FIXI - Tuhan oleh Hasrul Rizwan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini adalah sambungan daripada novel Murtad..
Tuhan mengisahkan mengenai manusia yang perasan dirinya tuhan..
Hanya dengan mencipta klon manusia lain dia disembah..
Saat dunia tiada lagi tamadun, dia cuba menjadi tuhan..

Mencipta klon dari dua manusia yang terselamat..
Tetapi diasingkan antara lelaki dan perempuan..
Alahai manusia nak jadi tuhan..
Huru hara jadinya..

Walaupun klon tapi tetap ada sifat manusia..
Dengki.. tamak.. iri hati.. cinta..
Akhirnya Johari berjaya pulang ke bumi bersama Sarah..
Bumi sudah pulih dari wabak zombie..

Di akhir cerita kembali semula kepada watak Akhil dan Adam..
Dua pembunuh upahan..
Adakah bersambung lagi???

 
Baca pada 31.10.2016
Selesai baca pada 01.11.2016

18 comments:

  1. sangat simbolik tajuknya dan cover page nya

    ReplyDelete
  2. mcm novel murtad penah dgr.. lupa la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau UMNO da baca murtad, try baca Tuhan nie.. nie sambungan dia..

      Delete
  3. Eh murtad ada sambungan?? Kena beli ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila dapatkan ye Ain.. bukan Tuhan je.. ada satu lagi sambungan..

      Delete
  4. novel fixi kan ni ? tak baca lagi....

    ReplyDelete
  5. aahh lah tajuk dia mengundang seribu pertanyaan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pertanyaan dan jawapan ada dalam novel.. hehehe

      Delete
  6. Suka dengan hasil penulisan Hasrul Rizwan, sebelum ni pernah baca novel Bercakap Dengan Jun yang beliau tulis tapi masih tak sempat baca sambungannya yang kedua atas kekangan masa huhu.


    lakiterok.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hasil tulisannya berjaya membuatkan pembaca berfikir..

      Delete
  7. Baca novel fixi ni minda kena terbuka dan iman kena kuat, kan kak, hahahaha. sebab tulisannya bebas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Setuju dengan Mai.. memang kena buka minda kuatkan iman..

      Delete
  8. laju jer sha baca novel..MV skg nak baca kena ada masa ..skg ni dapat baca time mlam jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Sha pun baca waktu malam je MV.. kadang-kadang terlajak waktu tidur.. dan time weekands..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..