Friday, November 4, 2016

Hindustan - Sultan (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang sangat ohsem..
Lakonan yang mantap dari Salman Khan sebagai Sultan Ali Khan..
Pengusti yang sangat dasyat..
Kebangkitan.. Kejatuhan dan kebangkitan semula..

Perjalanan hidup lelaki bernama Sultan sebagai penggusti..
Permulaannya kerana perempuan..
Kehilangannya dari dunia gusti juga kerana perempuan..
Kebangkitan semula Sultan demi menebus semula maruahnya..
Perjalanan yang sukar..
Memang seriously Ohsem..

Tapi bila part lawan-lawan tu Sha seriau sikit nak tengok..
Hahaha.. Agak kejam..
Sha ini bukanlah suka sangat aksi-aksi ganas macam tu..
Owh ya, anak Sha pun tengok tau cerita ini..
Peminat hindustan kan..
Hahaha..

Salman Khan sekarang ini makin banyak berlakon filem-filem yang best..
Karekter dia yang agak lucu tu masih ada walaupun untuk cerita serius..
Sha rasa Salman Makin best berbanding Shah Rukh..
Sila jangan kecam saya ye peminat Shah Rukh.. 

 
Sumber : Wikipedia

7 comments:

  1. hahaha, betul, mai minat salman khan ni dari zaman hello brother lagi, kehkehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Kak sha suka dia sebab ada kelakar walaupun serius..

      Delete
  2. Uik.. lain lak gambar salman khan.. cam org lain.. kene layan jugak ni cite ni.. cam menarik jerk..

    ReplyDelete
  3. Cerita baru ni. nak tgok lah nti :)

    ReplyDelete
  4. mcm menarik pulak!! nnti unni nak cr la.. online jak mampu..hihih

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »