13 Makanan Untuk Otak - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, February 6, 2018

13 Makanan Untuk Otak

Assalamualaikum..
Hye semua 

Sekadar perkongsian semoga menjadi amalan kita..

Sha paling suka kacang badam, Brussels Sprouts, Brokoli, Apple, Tembikai, Kobis ungu, Lettuce dan Rock Melon.. Walnut dan blueberries memang jarang makan.. Ginger kurang suka.. Pine nuts tak pernah makan.. Bunga kobis pula biasa-biasa je.. korang pula suka yang mana?
 

16 comments:

  1. Almond tu saya suka tapi mahal..makanya saya vote untuk tembikai lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. almond memang mahal.. Sesekali okaylah.. Yes.. Tembikai paling senang dan murah.. makan hari-hari pun okay untuk sistem perkumuhan sekali..

      Delete
  2. good sharing sis...

    kdg kita taktau mknn apa yg boleh membantu menajamkan otak kita..dgn sharing, blh bagi info..

    ReplyDelete
  3. sy suka brokoli, watermelon and apple...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brokoli tu kalau celur je pun sedap makan..

      Delete
  4. almond, tembikai bunga kobis,apple aihhh bykk hahaha..tp maintenance utk maknan camtu mahai sket kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. mahal.. sesekali okaylah.. tembikai dengan apple okay lagilah..

      Delete
  5. kalau masak memang suka letak halia sebab nak buang angin. Epal hari2 makan hihi

    ReplyDelete
  6. Tq Sha for sharing. Good info

    ReplyDelete
  7. ookay.. 3/4 makanan2 diatas CT suka hehe okayla kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. teruskan makan ye.. banyak khasiat nya..

      Delete
  8. Sekarang baru Siqah berjinak nak makan brocolli. Tapi tue lah cepat gak jemu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. brokoli tu sedap makan kalau celur je.. buat sayur campur pun best siqah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..