Bila Cinta Milik Dia oleh Sharina Elisa - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, February 14, 2018

Bila Cinta Milik Dia oleh Sharina Elisa

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Sha baca dalam masa sehari je.. Sebab kisahnya menarik.. Cerita cinta yang digarap dengan baik..
Kisah sepupu yang membesar bersama tapi terjatuh cinta, namun tidak meluahkan.. Hubungan antara sepupu yang kuat dan saling menjaga.. Seronok bila baca novel cinta tapi ada diselitkan dengan hubungan kekeluargaan macam ini.. Ada juga pengajaran..
Walaupun sepupu dan membesar bersama, batas tetap kena ada.. Dari segi pergaulan, pakaian dan sebagainya tetap halal dikahwini.. Penulis tetap meletakkan tanggungjawab mak dan ayah dalam menegur perbuatan anak.. Memang menarik walaupun temanya cinta.. 

Sha baca dan selesai pada 13.02.2018..

 
(ebook - PNM e-Reader)

10 comments:

  1. Menarik! ^^ tiba-tiba teringat dlu-dlu pernah ada crush dekat sepupu sendiri.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Nanti saya bagitau kat member sebab dia memang suka penulis-penulis daripada Karnadya, sebab nampak macm best jea...

    ReplyDelete
  3. nampak macam menarik jer review novel ni.. betul tu walaupun sepupu batas tetap ada sebab sah nikah tu...

    ReplyDelete
  4. mcm menarik cerita dia nih...sepupu pulak tu...wowww... ending bet tak?

    ReplyDelete
  5. eh macam sama pulak dengan kisah hidup ehhhh

    ReplyDelete
  6. macam best je ni, nak baca jugaklah!

    ReplyDelete
  7. heeee.. mesti best kan sebab memendam perasaan dan bila melibatkan kekeluargaan

    ReplyDelete
  8. ada nilai murni.. jarang novel nk terapkan nilai agama

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..