GC TOOTH MOUSSE - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, February 12, 2018

GC TOOTH MOUSSE

Assalamualaikum..
Hye semua..

Setelah membaca pelbagai info di blog dan juga forum-forum mengenai GC Tooth Mousse ini, maka Sha pun telah membeli secara online di Lazada.. Produk ini adalah produk pencegahan supaya gigi tak jadi lebih teruk.. Bukanlah ubat ye..

Sha beli pada 07.02.2018.. Produk sampai pada 09.02.2018.. Pantas dan laju.. Suka Sha..

 
Siap dapat free gift ubat gigi Sensodyne.. Memang terbaiklah seller ini..

Manfaat GC Tooth Mousse
GC TOOTH MOUSSE adalah krim yang bermanfaat untuk gigi, dimana ia mengandungi kalsium dan fosfat, iaitu mineral utama yang terkandung dalam gigi. GC TOOTH MOUSSE adalah bebas fluorida. Krim gigi ini diperbuat daripada susu.

SIAPA YANG MEMERLUKAN GC TOOTH MOUSSE?
# anda yang mempunyai kerosakan gigi yang aktif
# kanak-kanak yang cenderung mengalami kerosakan gigi 
# anda yang mempunyai gigi sensitif
# anda yang mempunyai kahausan pada gigi
# anda yang menjalankan rawatan pemutihan gigi (kalau gigi sensitif)
# anda yang menjalankan rawatan orthodontik
# anda yang mengalami alahan ketika mengandung

ADAKAH GC TOOTH MOUSSE SESUAI UNTUK SEMUA GOLONGAN?
Yes, ia sesuai untuk semua peringkat umur as long as ada gigi :) baby yang baru keluar gigi usually 6month and above boleh dah start guna.. again, prevention better than cure.:) 

BAGAIMANA CARA MENGGUNAKAN GC TOOTH MOUSSE?
1. Selepas memberus gigi, picitkan Krim gigi secukupnya dan ratakan pada permukaan gigi menggunakan jari yang bersih dan kering.

2. Biarkan di atas permukaan gigi sekurang-kurangnya 3 minit. Kemudian, dengan menggunakan lidah ratakan krim pada seluruh bahagian dalam mulut. (Krim gigi adalah selamat untuk ditelan kerana diperbuat daripada susu)

3. Biarkan lagi selama 1-2 minit. Lebih lama GC TOOTH MOUSSE dan air liur dibiarkan di dalam mulut akan memberikan keputusan yang lebih berkesan.

4. Elakkan daripada berkumur. Tidak boleh makan & minum 30 minit selepas penyapuan.

Info diatas Sha perolehi di link ini : 

2 comments:

  1. Good sharing kak sha. Ika tak pernah tau pasal GC TOOTH MOUSSE ni. Teringin pulak nak mencubanya hee ;)

    ReplyDelete
  2. mcm bagus ni produk ni.
    kalau ad depan boleh try ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..