Mesyuarat Agung PIBG Sekolah Kebangsaan - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, February 12, 2018

Mesyuarat Agung PIBG Sekolah Kebangsaan

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Sabtu (10.02.2018) Sha kena pergi sekolah Amani untuk mesyuarat PIBG dan penerimaan bantuan sekolah RM100.. Tahun ini Amani dapat pula bantuan persekolahan tu.. Bolehlah Sha guna untuk yuran PIBG dan standby kalau-kalau nak kena beli kasut sekolah atau buku-buku latihan sepanjang 2018 ini..

Lama juga mesyuarat PIBG nya.. Dengan pembentangan budget.. Tapi tu lah.. Masih ramai ibu bapa yang tak berminat untuk menghadiri meayuarat PIBG ini.. Sedih juga tengok jumlah kehadiran.. Mesyuarat kali ini pun ada cabutan bertuah.. Hadiahnya terdiri daripada keperluan asas rumah seperti beras, minyak, tepung, gula, susu pekat, bihun dan beberapa lagi barang lain.. Sha tak berapa bertuah.. Hehehe.. 

Mula jam 9 pagi dan berakhir jam 12.15 tengahari.. Selesailah sudah aktiviti awal tahun.. Lepas ini, sukan pula.. Hehehe.. 

6 comments:

  1. bagus laaa tu rajin pegi sekolah anak anak...boleh tahu apa perkembangan sekolah. apa keperluan anak2 kan..

    semoga ALLAH redha..

    ReplyDelete
  2. Rajinnya join mesyuarat... ^^ zaman sekarang ibu bapa selalu busy sampai tak ada masa nak ikuti perkembangan anak kat skolah... huhu T^T *tapi tak semua lah heheh ^^

    ReplyDelete
  3. mesyuarat agong ni yg penting quorum kena cukup, kalau ramai tk hadir, kesian pada ajk..susah jg nak organise mesyuarat agong, byk kerja...huhu..

    ReplyDelete
  4. Ada parents yang tak berminat nak pergi sebab depa pi pun. Bukan depa dpt involve. Mostly, kalau sekolah org ada ada ni. Org ada ada ni akan mcm selalu buat keputusan sendiri and tah la. It's not even a good culture and environment. Buat rasa awkward je. Maybe itu one of the reason la.
    Tapi, kak sha rajin pergi mesyuarat ni. Good job kak sha.

    ReplyDelete
  5. Masa zaman saya sekolah dulu2, ummie saya memang tak penah miss dari pegi mesy. agung pibg sekolah nie, sebab katanya masa nielah diorang tahu apa aktiviti sekolah yang sedang berlaku..

    ReplyDelete
  6. parents tak suka pergi sebab dia busy dengan study. Dia buat PJJ so susah lah nak pergi. Kalau mak yang pergi, siapa nak jaga kitorang adik beradik lagipun mak takde transport

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..