Fullmetal Alchemist (2017) Netflix - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, February 25, 2018

Fullmetal Alchemist (2017) Netflix

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini Sha tonton online je.. Keluaran khas untuk Netflix.. Filem live action yang sangat menarik.. Terutama sekali pelakon yang membawakan watak Ed dan Maes Hughes.. Comel je.. Sha tak follow pun anime cerita ini tapi filem ini memang boleh layanlah.. Cuma nampak macam akan ada sambungan je.. Hehehe.. Dua jam tau cerita ini..

Cerita bermula dengan tindakan Ed dan Al yang cuba menghidupkan semula mak mereka yang mati akibat penyakit.. Tapi gagal dan mengorbankan Al.. Namun Ed buat perjanjian dengan memberikan sebelah tangan dan kaki demi mendapatkan roh AL dan meletakkan dalam sut pahlawan.. Lepas tu Ed berusaha mencari philosopher's stone yang kononnya boleh membantu mereka dapatkan balik tubuh Al dan bahagian tubuh Ed yang hilang.. Semasa pencarian mereka, mereka bertemu dengan Homunculi (sekumpulan manusia buatan yang dicipta).. Berjaya atau tak mereka bertemu dengan batu tu, kenalah tengok.. Hehehe..

FULLMETAL ALCHEMIST | 01 December 2017 | Action, Fantasy, Adventure, Based on a Comic
Sinopsis : When they were little, Edward Elric (Ryosuke Yamada) and younger brother Alphonse's mother passed away. The brothers attempt to revive their mother and perform a human transmutation which is taboo in alchemy. Their attempt fails. As a result, Edward loses part of his body and Alphonse loses his whole body. Edward sacrifices another part of his body to affix Alphonse's soul to a body of armor. Edward goes on to become an Alchemist. He sets out on a journey to find the “Philosopher's stone,” which has the power to get back what they lost.

3 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »