Mesin Basuh Meragam - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, February 9, 2018

Mesin Basuh Meragam

Assalamualaikum..
Hye semua..

Nampak gayanya, kena cari pembantu baru.. Pembantu sedia ada sudah meragam.. Adoilah.. Baru cadang nak membasuh langsir.. Air tak boleh keluar pula.. Pusing elok je.. Bila nak bilas mesin stuck.. Encik suami nak tengok dahulu.. Mana tahu boleh betulkan, sebab dah pernah jadi sebelum ini.. Lubang nak keluar air tu ada pensil.. Hehehe.. Tapi nampak gayanya setelah diperiksa, tuil untuk bagi air keluar tu meragam.. Nak ganti pun ambil masa, encik suami cadangkan untuk beli baru.. Tapi yang lama still usaha baiki juga.. Maka bermulalah misi mencari.. Dari Tanjong Malim membawa ke Slim River.. Akhirnya jumpa di Slim River.. Berjaya beli dengan harga RM700... Tempat lain semua 8 ratus lebih..

Sebelum dapat assistant, kenalah basuh tangan dan ke dobi.. Lepas kerja bertapalah sekejap di dobi untuk membasuh.. Bukan apa, baju dah bertimbun.. Takkan nak tengok je.. Hehehe.. Sha kalau tak de mesin basuh, memang jem.. Walaupun berempat je, tapi baju mengalahkan 10 orang.. hehehe.. Tambah-tambah working wife.. memang kena ada assistant..

Awek Korea yang dah berkhidmat selama 5 tahun..
Akhirnya pada 05.02.2018, awek ini pun merajuk..

Awek Jepun yang akan memulakan perkhidmatan beliau untuk keluarga kami..
Welcome to this house.. Work properly until 5-7 years okay..

11 comments:

  1. yang kat umah tu dah meragam jugakkk..dah 3-4 bulan pencen..selama tu la incek hubby menapak ke dobi..jenuh jgk sbb kene kumpul dulu baru dia gi hantar..yg x best part nak melipat tu la...

    ni tgh2 survey mesin basuh baru...nak sekali dengan dryer kalau boleh sbb yard mmg x kena panas.. baju dah wangi2 pun bau kepam jer..huhu

    ReplyDelete
  2. Hahaha selamat bersara awek korea,rest in peace... heheh! ^^ awek jepun pulak selamat bertugas!!!

    ReplyDelete
  3. bila mesin basuh rosak bertabah la nk kena cuci tgn kn..nasibaik dh ada ganti baru tu

    ReplyDelete
  4. Adeh!!!! ini kalau dah meragam caca-marbalah hidup seharian.
    Mrs. A baru aje settle problem ni rupanya socket punya problem kah! kah! kah! mujur belum beli baru lagi tapi ke self-services laundrynya dah tiga empat kali.

    ReplyDelete
  5. memang perit kan kalau mesin basuh meragam..lagi2 kalau ahli keluarga ramai

    ReplyDelete
  6. kadang barang ni mcm ada perasaan, bila kita cakap nak beli baru dia pun mula la buat perangai nak merajuk..haha

    ReplyDelete
  7. nak bertapa dekat dobi tu yang tak best sebab tak boleh buat benda lain macam dekat rumah. Selamat datang awek jepun!

    ReplyDelete
  8. dah jadi kewajiban kena ada mesin basuh kalau x naya la

    ReplyDelete
  9. Hehehe yeyyy dpt mesin basuh baru.. hari2 basuh baju. ekeke

    ReplyDelete
  10. waa gitu. mek guna samsung rasanya.
    ahhaha, reti tekan je tk tgk pun jenama ap

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..