Tuesday, February 13, 2018

China | The Legend Of The Monster (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jomlah layan drama china lagi.. Hehehe.. Tersuka pula nak tengok drama China ini.. Tema kali ini, fantasi dan vampire.. 

Kisah mengenai monster yang hidup bersama manusia dengan menyamar sebagai manusia.. Untuk hidup dengan harmoni tiga monster bertindak sebagai polis, mengawal perilaku monster lain... Ada vampire, asap, serigala, ular dan macam-macam lagi raksaksa.. Tiga raksaksa ini akan memastikan raksaksa lain mematuhi peraturan untuk tidak memakan manusia.. Supaya saling hidup harmoni.. 

Setiap episod cuma 30 minit sahaja.. Tak panjang, jadi cepatlah habis tengok.. Drama bersiri ini sha tengok online je.. Dekat Youtube pun ada.. 

The Legend Of The Monster Also Known As: Du Shi Yao Qi Tan
CH Drama | Action, Fantasy, Supernatural, Vampire | 20 Episodes | 2016
Sinopsis : In year 3018 on a parallel earth, the creatures from the Classic of Mountains and Seas are living among the humans. They have evolved with the humans while secretly preying on them. Three friends from different species, who believe that humans and monsters can live together in harmony, are doing what they could to keep the peace between the two sides. ~~ Based on an urban fantasy novel written by Ke Rui.

6 comments:

  1. Macam best jea drama nie, saya plak memang suka drama cina..

    ReplyDelete
  2. Ahaaaa, kalau 30 min mcm okay. Boleh layan. Tak drag masa sgt haha.
    Lagipun, lama tak tengok citer cina. Last tgk citer monkey hehe.

    ReplyDelete
  3. Menarik ceritanya sha. Boleh lah ana nk tgk juga nanti.

    ReplyDelete
  4. aida memang suka cerita-cerita fiction macam ni... tengok poster pun macam menarik.. nicee

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »