Shoplinks.Asia

Wednesday, February 22, 2012

Kepenatan Melanda.

   Serius... penat sangat... minggu nie student cuti so kena kemaskan balik rak yang dah macam tongkang pecah.. naseb la ade yg menolong... kalo aku sorang mmg x siap lagi r.. nie tgl x banyak lagi je...

   Alhamdulillah dah tgl sikit je.. nmpk gaya esok bolehlah siapkan... InsyaAllah... time kasih pada yang menolong... hehehe... macam nie la keje kat Perpustakaan Politeknik... kalo ikutkan masa aku blaja dulu bila aku gi Perpustakaan tempat aku blaja aku x pernah tgk pelajar buat sepah kat rak.. biasanya bila dah amik buku tu, sama ada amik terus untuk pinjam atau pun buat rujukan.. biasanya lepas dah guna mesti letak balik kat tempat buku tu di ambil.. tapi bila aku keje kat Politeknik ni, aku mmg culture shock r... sebab x pernah jumpa kan perangai student yang sebegini teruk... dah lah x reti hormat orang... buku-buku nie diowang buat macam x berharga je.. campak sana campak sini.. terabur kan... langsung x de perasaan menghargai.. x faham aku.. diowang nie x fikir ke buku2 nie adalah ilmu... bukan sepatutnya buku2 tu di jaga dengan elok2 n diletak baik2.. kao xle nak letak tempat asal pun letak r kat troli... ini x, kadang2 saja je dia ceramu kan rak tu... agaknya dengki kot tgk buku2 tu tersusun cantik...

   Serius aku musykil memikirkan perangai pelajar2 nie... agak2nya kalo kat Poli lain camni jugak ke?? ke deme kat sini je perangai camnie.. dahlah staf sikit... aduh kenkadang rasa sedih sangat tgk buku2 tu rosak di sebabkan perangai pelajar2 nie.. duit yang digunakan untuk buku tu datangnya dari rakyat jugak.. bukannya duit tu datang dari langit... rosak je beli baru... rosak je ganti lain... camtu bertuah r...

   lega rasernye dapat luahkan perasaan... Semoga pelajar2 nie insaf dan mula memikirkan kepentingan buku..

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI