Shoplinks.Asia

Tuesday, January 22, 2013

Melaka Episod 1

08-09.01.2013

Aku gi melaka ngn Hubby, Amani dan Kakak Ipar.. Tujuannya nak tgk MIL coz dia berubat ka Melaka, my hubby wisau.. Kebetulan 9.1.2013 tuh pengasuh anak xde so kami decided amik cuti n gi jap Melaka..

Kami gerak dar PSAS je dah kul 6 suku... Sampey Shah Alam lebih kurang kul 7 lebih, amik Kakak Ipar terus gerak gi Dengkil makan.. Lepastuh baru gerak gi Melaka.. Dekat kul 10.30 mlm gak baru sampey Melaka.. Nasib baik dah pesan siap2 FIL amikkan chalet untk bermalam..

Not bad lah tempat yg FIL duduk tuh.. betul-betul tepi laut... Dekat Pantai klebang.. Nama tempat tuh Lereh River Resort Chalet, Pantai Klebang, Melaka... Dekat jalan masuk ke chalet tuh ade Restoran Ikan Bakar... Memang layan r.. Tapi kami x sempat try pun sebab Sampey pun dah lewat esoknye kul 2 dah check out... hehehe.. mane sempat nak cuba..

Kawasan persekitaran dia memang menarik r.. Sejuk jer sebab tepi laut kan dan tempat bot turunkan ikan.. pergh... ade lak pangkin utk lepak2 kena air laut... Ada taman permainan untuk bebudak main... Kawasan laman dia memang lapang r untuk parking keta dan juga untuk bebudak berlari-lari...

Kalau nak sarapan pagi, makan tengah hari or makan malam senang jer sebab kuar jer dari kawan chalet tuh banyak restoran dan gerai makan.. Semuanya dekat-dekat belaka.. X jauh dar Chalet tuh ade kedai makan jual sarapan pagi yg memang best.. Nasi Lemak Sambal Sotong.. memang layan...

Chalet tuh ade yg ada aircond dan ada yang berkipas..

Chalet Aircond - RM80.00 (Deposit RM20.00)
Chalet Kipas - RM55.00 (Deposit RM10.00)
Chalet Berkembar (Sebelah Aircond, Sebelah Kipas) - RM135.00 (Yang nie eden xtahu depositnya berape..)

Kalau dari Bandar Melaka or Bandar Hilir lebih kurang dalam 20 ke 30 minit jer.. tambah-tambah sekarang jalan dah rentas laut.. huhuhu... Melaka dah jadi cam Singapore... Bertambak-tambak..

Layan gambar kat bawah nie ye...

Lereh River Resort Chalet
06-3154702 / 0166637033

Suasana Dalam Bilik RM80.00

Ada Taman Permainan, Boleh lepak-lepak tengok owg tuwun ke laut...

1 comment:

  1. dulu selalu jug apergi melaka sebab dekat ngan tangkak

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI