Sunday, October 13, 2019

Drama Korea | Noble, My Love (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Satu lagi drama pendek yang menjadi pilihan Sha.. Drama ini walaupun 20 episod tapi setiap episod hanya 15 minit je.. Sebab tu Sha cakap drama ini pendek.. Tak ambil masa yang lama pun nak habiskan 20 episod tu..

Drama ini kelakar sangat walaupun temanya agak cliche, orang kaya dengan orang miskin.. Garapan yang berbeza tu yang menarik hati.. Heronya CEO yang handsome dan perasan handsome.. Heroinnya pula comel dan sengal-sengal.. Bila heroin tolong selamatkan hero, hero mengharapkan yang heroin akan telefon dan minta balasan.. Namun heroin buat tak tahu je.. Bermulalah kisah perkenalan mereka yang unik dan kelakar sehingga akhirnya bertemu jodoh.. Comel je kedua-dua karekter ini.. Sweet-sweet gitu..

Noble, My Love
Also Known As: The Noble You; Gogyeolhan Geudae ,
KDrama | Comedy, Romance | Adapted From A Web Novel | Web Drama | 20 Episodes | 23 Aug 2015 - 16 Sep 2015 | 
Sinopsis | Kang Hoon is a CEO of world's largest company D.O.L's Korean branch. One day, he is kidnapped and dramatically escapes from the bad guys, but he bleeds so much that he blackouts in front of an animal hospital. Yoon Seo, a veterinarian, finds him and cures him. 

8 comments:

  1. Drama ringan macam ni memang best nak layan time weekend. Release stress tengok gelagat couple macam ni

    ReplyDelete
  2. wow 15 minit?? nak tengok jugakla hehehe

    ReplyDelete
  3. dah tgk dah, memang comei..best!

    ReplyDelete
  4. aa hero dia handsome ni hehe.. tak tengok gi. xpa masuk list dulu =D

    ReplyDelete
  5. my favourite web-drama, sweet & comel gandingan dua orang ni. nak tengok diorang dua bergabung lagi..hehe

    ReplyDelete
  6. MCM fairy tale la gambar dia

    ReplyDelete
  7. lelaki tu mcm abg kpd park seo joon dlm what's wrong with secretary kim je...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »