Monday, July 24, 2017

Hindustan - Jazbaa (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem Hindi yang sangat menarik..
Lakonan ohsem dari Aishwarya Rai..
Suka sangat tengok kekuatan seorang ibu dalam menyelamatkan anak yang diculik..
Tajuk cerita pun dah menggambarkan ceritanya..
Jazbaa (translation: Passion or Emotion)

Kalau tengok cerita ini memang tak sangkalah siapa penculiknya..
Bila dah hujung-hujung memang terkejutlah..
Tapi ialah.. Kalau anak kena bunuh, seorang mak akan lakukan apa sahaja..
Termasuklah mempergunakan perasaan perempuan yang bergelar mak..
Penuh debaran betul filem ini..

Dua perjuangan oleh perempuan yang bergelar mak..
Kasih sayang mampu membuatkan manusia menjadi kuat..
Cerita yang ohsem..

Sumber : Google Image

4 comments:

  1. Dah lama x layan citer hindustan

    ReplyDelete
  2. lamanya tak tengok citer hindustan.. pernahla few times rindu and cari lagu2 lama je kat utube..

    ReplyDelete
  3. best nampaknya cerita ni sebab kisah tentang mak dan anak nih, lama akak tak layan citer hindustan ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »