Monday, July 24, 2017

Roommate oleh Khaidir Helmi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini dah lama berlegar-legar di Facebook..
Dipromosikan penulisnya..
Namun kekangan bajet dan juga list novel yang panjang membuatkan Sha hold dulu pembeliannya..
Tapi rezeki didepan mata..
Masa mencari kamus bergambar dan buku latihan untuk Amani dan Imani, Sha terjumpa Novel ini..
Tinggal sebuah dan ada diskaun..
Teruslah beli tanpa fikir panjang..

Novel ini memang menarik..
Macam baca novel Dari Tanah ke Tanah..
Cuma yang ini ada keseramannya..
Penuh mainan psikologi dan gangguan keseraman..
Bila dah nak hujung baru tahu keseluruhan cerita..

Memang perkara yang dibangkitkan dalam novel ini sedang berlaku pada masyarakat kita..
Kesannya pada mangsa..
Bukan sahaja dari segi emosi tapi fizikalnya..
Memang memberi impak..

Sha baca dan selesai pada 22.07.2017

Published 2016 by Buku Puris

2 comments:

  1. Selamat pagi isnin sha

    Cerita pasal rumet yang menyeram kan ya

    Ibu memang kurang sikit nak baca cerita seram nii

    Hehe

    ReplyDelete
  2. Selamat tengah hari sha...
    Wahhh...LeYa pun tercari2 sampai skrg tak dapat...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »