Friday, July 14, 2017

Dinner Ringkas

Assalamualaikum..
Hye semua..
Ini menu paling ringkas kalau masa suntuk..
Tak kisahlah kalau korang nak kata Sha pemalas ke..
Tapi yang pasti hari bekerja memang masa suntuk nak memasak..
Rumah Sha sebelum pukul 8 mesti makan..
Jadinya menu yang paling mudah dan cepat harus dibuat..
Kita makan Hotdog je..
Bahan-bahan yang diperlukan
Roti frankfurter,  Hotdog Ayamas Premium Cheese, mayonis dan cili sos..
Cuma perlu bakar dalam oven sahaja..

 
Bahan Utama..


 
Bakar hotdog dalam 15 minit

 
 Minit yang ke 12 masukkan roti pula..
Bakar lah sekejap.. Rasa dia akan lebih sedap..

 
Anak-anak Sha just makan dengan mayonnies..
Sha dengan encik suami pula tambah sos cili..

18 comments:

  1. Simple tapi mesti kenyang ni.. Roti kan.. Kalau letak salad lagik sodap ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Makan simple2 tapi tetap sedap..
    Mrs pip pula kalau terkejar sgt masa tak sempat masak, memang panaskan roti pratha, letak telur goreng and sekeping cheese dan gulung dan sedia dimakan...

    ReplyDelete
  3. simple asal kenyang sudah..hehehe..kalau tambah telor lagi sodapp tu..hehe

    ReplyDelete
  4. SEdappnyaa! Simple dan kenyang je mkn gitu.western food gitu.hii.

    ReplyDelete
  5. sama lah kitaaaa. Makan yang simple2 je kalau hari kerja.

    ReplyDelete
  6. Sha ok lagi prepare sendiri la jugak..kalau saya datang malasnya, beli burger tepi jalan jea..ahaks

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »