Shoplinks.Asia

Friday, July 14, 2017

Dinner Ringkas

Assalamualaikum..
Hye semua..
Ini menu paling ringkas kalau masa suntuk..
Tak kisahlah kalau korang nak kata Sha pemalas ke..
Tapi yang pasti hari bekerja memang masa suntuk nak memasak..
Rumah Sha sebelum pukul 8 mesti makan..
Jadinya menu yang paling mudah dan cepat harus dibuat..
Kita makan Hotdog je..
Bahan-bahan yang diperlukan
Roti frankfurter,  Hotdog Ayamas Premium Cheese, mayonis dan cili sos..
Cuma perlu bakar dalam oven sahaja..

 
Bahan Utama..


 
Bakar hotdog dalam 15 minit

 
 Minit yang ke 12 masukkan roti pula..
Bakar lah sekejap.. Rasa dia akan lebih sedap..

 
Anak-anak Sha just makan dengan mayonnies..
Sha dengan encik suami pula tambah sos cili..

18 comments:

  1. Simple tapi mesti kenyang ni.. Roti kan.. Kalau letak salad lagik sodap ni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini memang simple habis nie lea.. Hehehe

      Delete
  2. Makan simple2 tapi tetap sedap..
    Mrs pip pula kalau terkejar sgt masa tak sempat masak, memang panaskan roti pratha, letak telur goreng and sekeping cheese dan gulung dan sedia dimakan...

    ReplyDelete
  3. simple asal kenyang sudah..hehehe..kalau tambah telor lagi sodapp tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Nanti bolehlah tambah telur..

      Delete
  4. SEdappnyaa! Simple dan kenyang je mkn gitu.western food gitu.hii.

    ReplyDelete
  5. sama lah kitaaaa. Makan yang simple2 je kalau hari kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Kalau siple cepat sikit siapnya..

      Delete
  6. Sha ok lagi prepare sendiri la jugak..kalau saya datang malasnya, beli burger tepi jalan jea..ahaks

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI