Thursday, July 5, 2018

Antologi Aksi: Bunuhan oleh Lynn Dayana, Syaida Ilmuna, Laila Kamilia, Izza Aripin

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Sakura Samseng Jalanan oleh Lynn Dayana
Kisah yang menarik.. Kalau dikembangkan menjadi novel penuh mesti menarik.. Sha suka watak Sakura dan Syafiq.. Walaupun penamatnya agak sedikit sedih tapi Sha boleh terima jalan cerita dan penamatnya.. Memang tak sangkalah bila orang yang rapat dengan kita sebenarnya yang jahat dan berdendam.. Dendam yang tak membawa ke mana.. 

Tren oleh Syaida Ilmuna
 Penjahatnya memang tak sangkalah.. Walaupun kes tebusan dan rampas keretapi tapi sebenarnya ada yang terselindung di sebalik apa yang nyata di depan mata.. Memang manusia ini akan jadi gila akibat cemburu dan dengki.. Menarik.. 

Cinta Top Secret Versi 1.0 oleh Laila Kamilia
Kisah cinta seorang perisik yang ohsem.. Berlatarkan tempat didalam dan diluar negara memang menarik dan mendebarkan.. Jade seorang yang sangat sempurna dan sentiasa bersedia.. Dalam melaksanakan misi membersihkan nama Malaysia, dia dipanggil balik menyelamatkan sahabat dan kekasihnya Olga yang ditangkap dan diseksa.. Namun tak sempat menyelamat, Olga mati.. Maka bermulalah misi mencari dalang sebenar.. Terbaik..

Jejak Hantu oleh Izza Aripin
Ohsemlah cerita dari penulis ini.. Memang terbaik gabungan yang dilakukan.. Penyiasatan dan penyamaran dalam membanteras jenayah.. Awal cerita macam tak boleh nak tangkap apa yang berlaku tapi bila Mascarilla muncul, kebenaran mula terbongkar satu persatu.. Kaitan antara Iddin, Peya, Izz, Sarah, Datuk Azhar dan Lea..

Sha baca pada 01.07.2018 dan selesai pada 05.07.2018.. Sehari baca satu cerita..

11 comments:

  1. terbaek. mesti best jalan cerita ni :)

    ReplyDelete
  2. Cinta Top Secret Versi 1.0 tu macam menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik.. Dan ada novel versi penuh tajuk Cinta Top Secret..

      Delete
  3. Replies
    1. Tak baca buku cerita takpe WP.. Janji membaca bahan yang lain..

      Delete
  4. org paling rapat tu kena waspada..

    ReplyDelete
  5. dah baca...paling best ceta no. 2 n 3

    ReplyDelete
  6. sesuai utk mereka yg x suka bc cerita panjang2 dlm 1 masa ;-)

    ReplyDelete
  7. setiap cerita ada plot yang menarik

    ReplyDelete
  8. macam best, tertarik juga dengan title Sakura Samseng Jalanan tu :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »