Switch: Change the World (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, July 24, 2018

Switch: Change the World (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang ohsem.. Walaupun 32 episod tapi setiap episod hanya 30 minit je.. Memang bestlah bila tengok penipu menyamar jadi pendawakraya dan cuba menangkap penjahat.. Bayangkan Pendawakraya bergabung dengan penipu semata-mata ingin menewaskan pejahat yang asalnya seorang polis.. Bukan senang nak tewaskan penjahat namun usaha yang berterusan pasti membuahkan hasil.. Kerjasama dan salin bantu membantu berjaya memberikan mereka kejayaan.. Sebab penjahat bukan sahaja diluar tapi didalam bangunan yang sama dengan mereka pun banyak.. Sha memang suka drama-drama macam ini.. Ada penyiasatan, seni menipu, jahat vs baik dan kerjasama..

 
Switch: Change the World Also Known As: Gongjakwang; King Peacock; Seuwichi: Sesangeul Baggweora | KDrama | Law, Drama | 32 Episodes |
Sinopsis: Scam a thousand dollars, and you are a thief. If the amount becomes a billion, you are a financier. Break a small promise, you become a conman. If you betray the trust of millions of people, you are a politician. If the law cannot punish those who have wronged thousands of lives, what can we do about it? In a society without righteousness, there needs to be a drastic measure taken inorder to catch the bad guys. An eye for an eye, and a conman for a conman. Oh Ha Ra, a young prosecutor, meets a man who looks exactly like her senior prosecutor, Baek Joon Soo. While looking for a double to replace Joon Soo, she meets an unordinary man named Sa Do Chan. Do Chan, a genius conman, puts his skills to use in order to catch the bad guys who know their ways around the law.


6 comments:

  1. Tak pernah lagi tonton drama korea.

    ReplyDelete
  2. Betul! Najihah pun suka ada genre mystery,detective, lagi lagi female protagonist!

    ReplyDelete
  3. kalau lari dr tema cinta k drama mmg best part tu

    ReplyDelete
  4. Sha tengok online eh? tengok kat mana? Mrs Pip big fan of Jang Keun Suk ... muehehe...
    ingat nak cari CD drama ni ... tp tak sempat2 lagi mencari :(( ....

    ReplyDelete
  5. tengok first episode kat tv, memang best dan kelakar. tengok takat situ je la sebab tak rajin nak tengok drama law.

    ReplyDelete
  6. Suka suka. Nanti ada masa nak tengoklah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..