The Hantus (Astro) 2018 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, July 11, 2018

The Hantus (Astro) 2018

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tertengok Filem TV (FTV) The Hantus ini sebenarnya.. Ada lah tengok perkongsian pasal The Hantus ini tapi cam tak amik kisah je.. Tahulah ini filem arahan bersama antara Nabil Ahmad dan bergandingan bersama pengarah berpengalaman, saudara Helmi Yusof.. Pelakon yang ada dalam filem ini memang best.. Antaranya Alif Satar, Faizal Hussein, Khatijah Tan dan Hannah Delisha.. Boleh baca sinopsis penuh di SINI..

Ada pecahan 5 babak dalam filem ini.. Bermula dengan kemalangan bas, kemudian mangsa yang terselamat tapi berlumuran darah Fami berjaya keluar dari bas tu dan cuba mendapatkan pertolongan.. Babak kedua perjumpaan Fami dengan Abang Volkswagen Kuning.. Babak ketiga Fami dibawa ke Taman Mimaland dan berkenalan dengan Kak Pon.. Babak keempat pula, Fami berkenalan dengan Dhiya dan mereka jatuh hati.. Babak akhir menceritakan semula macam mana Fami boleh berada dalam bas yang kemalangan tu..

Filem ini menarik ditonton.. walaupun seram, ada juga komedinya.. Lakonan Faizal Hussein memang tak mengecewakan..


20 comments:

  1. terbaek.. blm tgk lagi ni. hehe

    ReplyDelete
  2. Tak tonton lagi.
    Macam best aje ceritanye

    ReplyDelete
  3. Del tgok trailer dia mcm best,, kelakar lah tgok..

    ReplyDelete
  4. ok ekk citer ni?
    tak ngarut ke? hi hi hi hi
    aida tgk Nabil punyer filem, so takot lah mengarut ajer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okaylah.. Ada la juga ngarut sikit-sikit tapi masih boleh ditonton..

      Delete
  5. tak pernah lgi tgok citer ni.. mmg kena langgan astrofirst dulu ek?

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tak langgan Astro First.. Tengok online je nie..

      Delete
  6. Mimaland...kenangan..huhu..

    ReplyDelete
  7. macam mana cerita nya? best atau banyak melalut ja ? =) nak tengok nanti ni

    ReplyDelete
  8. suka sangat tengok faizal husein dengan hannah dalam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah.. memang suka tengok lakonan Faizal Hussein.. Sempoi je..

      Delete
  9. Nak tengok kena belilah ek...dalam Astro First ke ni Sha? Tengok jugak dia punya teaser ....mcm yg Sha cakaplah tak berapa nak ambik kisah sangat. Tapi kalau kelako best jugakkan

    ReplyDelete
  10. best ye? nak langganlah minggu ni hehehe

    ReplyDelete
  11. tak tengok pun cerita ni tapi bila baca review rasa menarik je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..