Miss Sherlock (2018) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, July 2, 2018

Miss Sherlock (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Drama penyiasatan yang sangat ohsem.. Sebab watak utamanya perempuan.. Hanya 8 episod untuk season 1 ini.. Mungkin akan ada season 2 sebab ending yang misteri.. 

Drama Miss Sherlock ini memang tak sangkalah penjahat dia.. Penjahat dia betul-betul depan mata.. Episod 7 dah terbongkar siapa penjahatnya.. Cara Miss Sherlock selesaikan kes pun menarik juga sebab beliau menggunakan logic akal.. Memang best la drama Jepun ini.. Hopefully kalau ada second season akan lebih menarik dan mengancam.. 

 MISS SHERLOCK | 27 April 2018 | 8 episodes | Suspense, Crime, Detective, Investigation |

SINOPSIS: MISS SHERLOCK pays homage to the classic by Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes, with bold interpretations of the iconic characters, Sherlock Holmes and Dr. John Watson. MISS SHERLOCK is set in modern day Tokyo and both lead characters are Japanese women – Dr. Wato Tachibana, a surgeon recently returned from a volunteer doctors’ mission in Syria and Sara Shelly Futaba, an investigation consultant to the police department who solves bizarre anddifficult cases. Throughout the series, the pair solves mystery after mystery with Miss Sherlock’s extraordinary observation and reasoning skills.

6 comments:

  1. terbaek cerita ni.. suka tgk cerita penyiasatan misteri ni. hehe

    ReplyDelete

  2. jemput join segmen ejulz :)

    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    ReplyDelete
  3. menarik cerita ni, akak suka cerita2 yang macam ni

    ReplyDelete
  4. diorang memang suka bunga ros merah ataupun saja je hias poster macamtu?

    ReplyDelete
  5. dah lama x layan drama jepun ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..