Sambutan Raya 2018 di Pejabat - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, July 2, 2018

Sambutan Raya 2018 di Pejabat

Assalamualaikum.. 
Hye semua..


Bila pejabat buat open house dan juga sambutan birthday semua staf perpustakaan.. Memang meriahlah.. Jemput rakan-rakan dari bahagian pentadbiran untuk memeriahkan lagi jamuan.. Patutnya Sha kena buat Spaghetti Carbonara tapi disebabkan kesuntukkan masa sebab balik kampung, makanya Sha order je meehoon goreng tomyam dekat pengasuh anak.. Sha mintakan juga pengasuh anak tu buatkan kerabu mangga.. Sha gi cari mangga dan bagi dekat beliau.. Memang puas makan kerabu mangga beliau.. Sha bawa nasi putih dan air gula je dari rumah.. Cawan, pinggan, mangkuk dan sudu garfu plastik Sha dah beli siap..

Meehoon Goreng Tomyam.. Memang power rasa dia..

Kerabu mangga.. Kesukaan Sha..
Makan dengan nasi putih dan sambal paru.. Sedap..

Antara menu lain yang ada..
Laksam, rendang ayam dan cheese kek..

Lontong, nasi impit, kuah kacang dan sambal..

14 comments:

  1. Seronoknya...rindu zaman kerja dulu...

    ReplyDelete
  2. Wahhh memacam ada ni hehe. :)

    ReplyDelete
  3. Selamat pagi sis sha. Raya melayu sebulan kan

    ReplyDelete
  4. meriah....seronok dpt makan ramai2..

    ReplyDelete
  5. Tengok makanan terus lapar Sha.. Nampak sedap bihun tu..
    Office LZ akan adakan sambutan Hari Raya Jumaat nanti..

    ReplyDelete
  6. bila ada jamuan raya di opis mesti syok..ni kt opis start nextweek xsilap

    ReplyDelete
  7. Makan reramai tentu sedap semuanya.

    ReplyDelete
  8. Wah! potluck raya ya...
    Tempat kerja Mrs. A buat open office Jumaat (06072018) malam Sabtu ni mula pukul 8.00 malam parking area. Tak tahulah nak pergi ke idok haha...

    ReplyDelete
  9. fuhhhh susah nak jumpa orang buat kerabu mangga dengan cheese cake masa jamuan raya ni

    ReplyDelete
  10. Seronoknya makan makan,...Kerabu mangga dan bihun nampak sangat menyelerakan!

    ReplyDelete
  11. best kan bila buat jamuan raya ni... opis sy br selesai semalam... syok dpt mkn sedap2 ;-) free plak tu hahaha

    ReplyDelete
  12. kerabu mangga. ohsem nyer!
    thn ni aida tgk aje ofismet share raya-raya di ofis.
    mlm td pun best aje tgk diorang beraya di ofis besar2an.
    thn ni kan aida cuti keje.
    rasa rindu plak, sha suasana keje :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..