Kerana Engkau Nyawaku oleh Fathi Fatim - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, July 13, 2018

Kerana Engkau Nyawaku oleh Fathi Fatim

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak membaca dengan PNM e-Reader.. Semalam bos suruh tengok buku ilmiah yang available dekat PNM e-Reader.. Sambil-sambil itu, kita scroll lah sekali novel best-best.. Terjumpa la novel ini.. Baca sinopsis macam menarik.. Sha pun pinjamlah.. Bila dah start baca, tak boleh nak berhenti.. Awal-awal dah ada teka teki yang perlu diselesaikan.. Masuk bab berikutnya, Sha tertarik dengan kisah budak sekolah di sekolah dan kahwin awal.. 

Baca bab 14 buat Sha menangis kesedihan.. Perasaan sedih tu bukan dibuat-buat.. Gaya penceritaan penulis memang berjaya sampai ke hati Sha.. Macam magis.. Bila part Esman dengan anak dia Hanina rasa berbunga-bunga je.. Memang sayang sungguh Esman dengan anak dia.. Terharu tengok kasih sayang Esman..

Gaya penceritaan ini dari dua sudut watak.. Separuh pertama dari sudut Esman.. Dan separuh lagi dari sudut Jauza.. Perempuan kedua yang hadir dalam hidup Esman.. Perhubungan antara Esman dan Jauza bermula dengan rakan sekerja dan berakhir dengan suami isteri.. Konflik dalam novel ini pun tak adalah serius sangat tapi mewarnai cerita dalam ni.. Lama tak rasa berbunga-bunga bila baca novel.. Novel cinta tapi ada isi dalamnya.. Konflik remaja sekolah, konflik adik beradik, konflik suami isteri dan konflik bekas menantu dengan bekas mertua..

Sha baca pada 11.07.2018 dan selesai pada 12.07.2018..

 
(ebook - PNM e-Reader)

9 comments:

  1. adoi macam best je ni kak sha, nak gi pinjamla haha

    ReplyDelete
  2. Terbaek.. bnyk bahan bacaan.. :)

    ReplyDelete
  3. Kalau cerita sedih nak gak baca... lama dah tak nangis ni baca novel.. hehehe

    ReplyDelete
  4. kalau kaksha menangis, confirm saya pun emosi jugak kalau baca ni sebab pesen hati tisu :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..