Children's Tableware IKEA - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, July 4, 2018

Children's Tableware IKEA

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Macam menarik pula tengok set culinary kanak-kanak ini dekat rumah adik.. Bila adik kata dia nak jalan ke IKEA lagi, terus Sha pesan belikan.. Memang beli satu set lah.. Pinggan, mangkuk, sudu garfu dan mug dia yang warna striking.. Warna pastel Sha beli mangkuk dan cawan je.. Kalau ikut hati nak beli je dua set.. Tapi nantilah dulu kan.. Harga pun murah je.. 6pcs RM5.10, maknanya baru RM20.40 je untuk satu set..

Yang striking ini kita beli complete set.. Mangkuk, pinggan, cawan dan set garfu+sudu+pisau.. 

Warna pastle beli mangkuk dengan cawan je.. Lain kali baru beli pinggan dan set garfu+sudu+pisau.. 

Yang ini pula plastik berzip.. Ada dua saiz.. Satu saiz 2.5L (25pcs) dan satu lagi saiz 1.2L (25pcs)..

23 comments:

  1. memang suka set plastik kanak2 tu. kalau ada kids dtg..kasi guna ni pun comel. wah..ada color baru. comel

    plastik tu pun..memang useful!

    ReplyDelete
  2. setiap rumah yg ada budak2 wajib ada pinggan mangkuk cawan ikea utk budak2 ni kan sha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang ibu.. Tak adalah pecah.. kikiki

      Delete
  3. masa sha dengan adik kecik pun kitaorang guna pinggan mangkuk tu hahaha sbb suka sangat gaduh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Nak elakkan pecah lah tu kan Sha..

      Delete
  4. Nice sharing sis, Mama singgah pagi rabu. Mama pun suka pergi ikea

    ReplyDelete
  5. cute dua2 set tu...kaler menarik, budak2 mesti suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang jadi kesukaan mereka pun.. kikiki..

      Delete
  6. haah, kat rmh mmg ada pinggan Ikea tu utk budak2. senang pkai plastik tapi cantik hehe.

    Note : rendang hari raya tu bukan rendang daun pudina. Rendang daun puding, puding hitam yg boleh dimasak buat lauk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Daun puding ye.. First time Sha dengar.. Terus google nak tengok rupa daun.. Nanti bolehlah sis share resepinya..

      Delete
  7. yg gmbr 1st tu slalu tgk ...mmg ceria bila ank2 guna sbb colorful..yg pastel color br je tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun baru tengok yang pastel tu.. Adik tunjuk.. Tu yang amik cawan ngn mangkuk je..

      Delete
  8. Adik MN pun suka beli cawan dengan mangkuk ikea..dia kata senang bagi budak-budak makan..kalau jatuh pun tak pecah

    ReplyDelete
  9. tak pernah tengok lagi warna pastel tu, selalu nampak yang warna striking tu je.

    ReplyDelete
  10. Berkenan tengok set pastel tu. Memang kalau pergi IKEA, ada je yang tersangkut nak beli :)

    ReplyDelete
  11. 12hb ni IKEA ada sale kan? mesti padat giler

    ReplyDelete
  12. Ana hari tu borong pinggan mangkuk dia sebab ada sale. Sekeping jatuh rm2 je rasanya. Berbaloi beli.

    ReplyDelete
  13. wah. ada yg baru warna pastel ekk, sha?
    nice.
    yg warna biasa-biasa tu aida ada koleksi jugak.
    guna kalau nak gi picnic. anak2 sedara dtg rumah...
    istad tu wajib ada. mudah wrapping makanan kan.
    nak perap pe pe pun mudah.

    ReplyDelete
  14. Plastik berzip tu kira pakai buang ke Sha? Tebal x?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..