Novel Online - Lelaki Langit Bumi - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, July 3, 2018

Novel Online - Lelaki Langit Bumi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak baca novel online.. Sha jumpa pasal novel online ini di Blog Farrah MF.. Tuan blog sedang sibuk dengan novel online ini di Portal Ilham.. You guys berminat nak baca?? Jom terjah di Portal Ilham.. Bolehlah baca dan pilih team mana yang korang suka.. #teamdiha ataupun #teamariyyan??

http://www.portalilham.my/karya-bab/Novel/Cinta/YveZvCB2aDg/_Tcbcf0I0Mk/Lelaki-Langit-Bumi
 Sumber gambar dari Portal Ilham..

Dekat Portal Ilham dah ada 23 bab.. Sha dah baca sampai bab 6, memang sangat menarik.. Persahabatan antara dua perempuan dari dua negara.. Diha dari Malaysia dan Marsha dari Indonesia.. Mereka berkenalan melalui blog Diha.. Walaupun terpisah jauh namun komunikasi mereka sangat akrab sehinggakan Marsha meninggalkan wasiat yang sangat tidak masuk akal pada suaminya dan juga sahabatnya Diha.. 

Bila start je baca novel ini, memang tak boleh nak berhenti.. Eye catching sangat setiap patah perkataan yang dikarang.. Gi lah baca kalau tak percaya..

Update 04.07.2018 : Memang best cerita yang disampaikan.. Gaya penceritaannya sampai ke hati.. Terasa kesengsaraan Ariyyan dalam melalui kehidupan setelah kehilangan Marsha.. Watak Diha sangat mengaggumkan pada Sha.. Sangat cekal, tidak mudah terusik dan redha dengan apa yang dilaluinya.. sha teruja nak baca sambungannya.. Berjaya baca sampai Bab 24.. Harapnya penulis akan berjaya menjadikan naskah ini dalam bentuk fizikal..

 
Komen dari Kak Farah.. TQ akak..
 
Update 10.07.2018 : Dua bab lagi berjaya Sha baca (bab 25 & 26).. Memukau dan memikat untuk terus dibaca.. Harapnya novel ini diterbitkan.. Bolehlah Sha buat koleksi peribadi.. Sha suka gaya penceritaan novel ini..

8 comments:

  1. Mama singgah blog walking, apa khabar hari ni sis. Baca novel online pun boleh ya

    ReplyDelete
  2. Akan dibaca hee :) Thanks suggest kak sha. Hee

    ReplyDelete
  3. mcm menarik je jalan cerita ni. hehe

    ReplyDelete
  4. macam dah boleh agak je wasiat marsha tu

    ReplyDelete
  5. Sha, terharunya akak baca entri ni. Terima kasih banyak-banyak! Mmmuah mmuahh mmuaahhhh!
    Terima kasih kerana sudi luangkan masa untuk baca Lelaki Langit Bumi. Gembira dapat tahu Sha enjoy baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama kak.. Tak sabar nak baca sambungannya..

      Delete
  6. saya lom sempat baca...asik terlupa je... ;-)

    ReplyDelete
  7. Terbaik lah sha. Offline online semua dia baca.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..