Shoplinks.Asia

Wednesday, May 6, 2015

Gu Family Book / Kang Chi, The Beginning

Ke Korea lagi...


Drama Gu Family Book ini juga turut dikenali dengan tajuk:-
Kang Chi, the Beginning
Gu Family's Secret
The Writings of Nine Houses
Book of the House of Gu
The Fox Family Book
The Love Story Of Kang Chi Kang Chi, the Beginning
Gu Family's Secret
The Writings of Nine Houses
Book of the House of Gu
The Fox Family Book
The Love Story Of Kang Chi

Menarik.. memang menarik..
Cerita mengenai Makhluk lagenda Korea Gumiho..
Cuma Gumiho dalam citer nie lelaki..
Lepastu bila bertukar xde pun kuar ekor ke ape ke..
Cuma rambut dia jadi putih, pastu kuku tajam giler..
Mempunyai kuasa ajaib..
Hidup dengan lama..
Boleh bertukar rupa.. (still handsome tu.. )
Pergh!! i memang suka citer-citer lagenda korea nie.. menarik dan punya pengajaran..
Tambah2 bila dia nya jalan cite berlaku zaman lampau..pakaian dia awsome tu..
Berbeza bukan bermakna kita jahat ataupun baik..
Tapi perbezaan itulah yang mewarnakan dunia ini..
Menariknya cerita ini bilamana makhluk lagenda itu dibesarkan oleh manusia biasa..
Menyesuaikan diri sbg manusia..punyathati yg baik dan menghormati orang tua..
Kalau ko dah sayang, ko akan terima orang tu seadanya..ini antara pengajaran yg diberi..

Dilakonkan oleh:
Lee Seung‑gi sebagai Choi Kang-chi
Suzy Sebagai Dam Yeo-wool 
Bae Sung Joon sebagai Gon
Choi Jin-hyuk sebagai Gu Wol-ryung
Lee Yeon-hee sebagai Yoon Seo-hwa
Yoo Yeon-seok sebagai Park Tae-seo
Lee Yu-bi sebagai Park Chung-jo
Lee Sung-jae as Jo Gwan-woong

Sinopsis ringkas:
Cerita mengenai Kang Chi separuh manusia dan separuh makhluk misteri yang kematian mak dan ayah.. Dibesarkan oleh manusia biasa.. Sangat kuat.. Tapi tidak tahu mengenai dirinya yang sebenar.. Perlu menempuh kehidupan dan menerima siapa dirinya yang sebenar..

Kang-Chi dan Yeo-Wool

3 comments:

  1. Walaupun xlogik, tapi bila kita tengok...confirm.tersengih2 dan feeling2 kan...hehe

    ReplyDelete
  2. so far belum pernah lagi tgk korean movie or drama. hehehehe. barely watch tv actually :P

    ReplyDelete
  3. Kak Aziela, memang pun.. raser cam di awang-awangan lak.. hehehe..

    Zie, try lah tgk.. tapi cite nie more tu fantasi korea and zaman silam dia.. menarik..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI