Whispers from a Crime Scene / Higanbana - Keishicho Sosa Nana ka (2016) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, February 19, 2018

Whispers from a Crime Scene / Higanbana - Keishicho Sosa Nana ka (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jom layan drama Jepun pula.. Drama ini ada 10 episod sahaja.. yang paling best, watak utamanya wanita.. Drama ini mengenai 5 polis wanita yang diletakkan dibawah division baru yang dipanggil Higanbana (A flower with a poison root).. Kelima-lima ditektif wanita ini punya kepakaran atau kebolehan yang sangat bagus dalam bidang masing-masing.. Detektif Kinomiya Nagisa adalah ahli Higanbana, beliau mempunyai keupayaan istimewa untuk mengesan niat penjenayah.. Dengan dibantu rakan-rakan yang lain mereka berkerjasama menyelesaikan setiap jenayah yang berlaku.. Dalam pada itu, ada satu wartawan lelaki yang selalu mengekori detektif Kinomiya.. Siapa wartawan itu?? Apa kaitan beliau dengan Kinomiya..? Kenalah tengok drama ini..

Sha suka drama penyiasatan macam ini.. Ada misteri, penyiasatan dan penyelesaian.. Memang kegemaran Sha lah..


Whispers from a Crime Scene/Higanbana - Keishicho Sosa Nana ka (2016) JDrama | 10 Episodes | 2016 | Genres: Crime, Drama, Detective, Investigation
Sipnosis : Nagisa Kinomiya (Maki Horikita) is a detective for the 7 Investigation Division. The team consists of female detectives and they seek out female criminals and to help female victims. Nagisa Kinomiya has a special ability to hear the mind's of others. To shutout other people's emotions, she wears a headset, but, when working on a case, she uses her special ability. At crime scenes, Nagisa Kinomiya can hear the left behind voicesof criminals and victims.

3 comments:

  1. :( maki dah stop berlakon..huhuh...
    but this movie is listed!!! i love woman's power..thank you thank you

    ReplyDelete
  2. wow cantik belaka detektif diorang :D

    ReplyDelete
  3. lama xtengok maki ni berlakon, dulu rajin layan drama dia.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..