Tuesday, November 13, 2018

The Ghost Detective (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini, awal-awal tengok dah berdebar-debar.. Hantunya ganas betul.. Yang lebih menakutkan bila rupa hantu tu, sweet gila tapi tindakan dia menakutkan.. Lagi buat jantung Sha berdegup laju.. Sadis rasanya.. Setiap episod berjaya buat Sha tengok celah jari.. Hahaha.. Penakut.. Tapi nak tengok juga..

Pelakon Lee Ji-ah sebagai Sunwoo Hye memang ohsemlah.. Muka innocent tapi tindakan dia membunuh disebabkan terlalu marah dengan mak dan ayah dia memang menakutkan.. Bila kita tengok tindakan dia membunuh tanpa rasa bersalah, memang seram.. Drama ini walaupun tak ada hantu yang muka menakutkan tetap cerita yang menakutkan.. Faham tak? Hehehe..

Satu yang Sha belajar dari drama ini ialah pilihan.. Kita sentiasa kena memilih dan kita kena hadap walau apa pun akibat dari pilihan kita.. Pengorbanan demi yang tersayang bukanlah semudah mengungkapkannya.. Setiap kita ada pemikiran jahat dan baik tapi kita yang memilih untuk meneruskan apa yang ada di fikiran kita tu..

Sha harap akan ada season 2 sebab kisah Detective Lee Da-il dan Jung Yeo-wool, memang menarik untuk dikembangkan..

 
 The Ghost Detective
Also Known As: Oneului Tamjung: A Few Good Men; Today's Private Investigator; Today's Detective
KDrama | Thriller, Mystery, Horror, Supernatural, Detective, Investigation | 32 Episodes | 5 Sep 2018 - 31 Oct 2018 |

12 comments:

  1. haha baca sinopsis dah trakut, mmg sha tak tengok lah

    ReplyDelete
  2. Tak tengok lagi citer ni.
    Banyak juga episod dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak sebab siaran dia 1/2 jam je sekali main..

      Delete
  3. Menariknya jalan cerita dia sha

    ReplyDelete
  4. Seram hihihi nanti nak tengok. Kena dengan suami la

    ReplyDelete
  5. paling last tgk seram2 ni citer Black. tapi xla seram sgt pun. boleh la nak tgk nnti

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
    Replies
    1. Black pun best.. sha tengok dah.. Tambah hero dia ohsem..

      Delete
  6. tgk tgh mlm laa best br thrill hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. memang thrill pun Anies.. Pastu encik suami tolak pintu je melompat terkejut.. hahaha..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »