Tuesday, September 10, 2019

Drama Korea | Level Up (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tonton drama ini sebab Sung Hoon.. Tak sangka dapat tengok sisi lain beliau dalam drama ini.. Nampak karisma beliau sebagai pelakon dan juga penyanyi.. Lepas tu beliau nampak sangat tinggi dan postur badan dia tak macam kita.. Macam mana nak terang ye.. Hurm.. Macam itulah.. Hahaha..

Drama ini tak ada adegan sweet sweet sangat.. Lebih pada apa yang perlu dilakukan bila sesebuah syarikat itu berada dalam keadaan jatuh dan tak boleh kemana.. Ditindas pula syarikat besar.. Perjuangan untuk meneruskan kelansungan dan percaya kepada kebolehan diri.. Suka tengok perwatakkan Sung Hoon dalam drama ini.. Sabotaj oleh rakan sekerja memang akan ada.. Dekat mana-mana pun sama je.. Ada yang bersungguh sayangkan syarikat, ada yang bila dah keluar atau masih ada dalam syarikat akan tikam belakang dengan alasan kelansungan hidup.. Walhal setiap pilihan yang kita buat itu tanggungjawab kita.. 
Level Up @ 레벨업 @ Lebeleob @ Sinjag @ New Work

K-Drama | 12 Episodes | Aired: 10 July ~ 15 August 2019 | Genre: Business, Comedy, Romance | English Hardsubbed.

Sinopsis | Ahn Dan Te is the ace director of Yoo Seong CRC, a company specializing in restructuring. He is a true “cold city man” of this era with a poker face that doesn’t express emotions, perfect workmanship, and cold-blooded harshness.

Shin Yeon Hwa is the chief development officer of the dying game company Joy Buster, who teams up with Ahn Dan Te. She will start to develop a new game to satisfy him, but they will end up quarreling, creating a lovable comedy for the viewers.

The drama between cold Ahn Dan Te and passionate Shin Yeon Hwa will double the excitement by stirring up an odd chemistry. 

(Source: Soompi)

10 comments:

  1. kenapalah drama2 kt malaysia ni x buat cerita mcm ni

    ReplyDelete
  2. setuju, pilihan di tangan kita...
    tak pernah layan lg drama nih...

    ReplyDelete
  3. suka hero ni.. ok nak cari & layan jugak.. tq for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. mummy ayu pun suka sung hoon ke.. sep sikit..

      Delete
  4. Ala, kenapa drama. kalau movie boleh juga layan. kalau drama xlarat nak layan kalau banyak episod. hihi

    ReplyDelete
  5. Saya dah lama tak tengok drama Korea ni , Kak Sha. Tak sempat sekarang ni. Kalau telemovie sempat lah nak tengok.

    ReplyDelete
  6. Baca review2 Sha memang terpanggil nak tengok...tapi skrg busy. Tak menyempat nak layan cerita huhuhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »