Wednesday, September 18, 2019

Drama Melayu | Orang Gaji Puaka (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha pun tak tahulah kenapa Sha tengok drama seram ini.. Walhal bukannya berani sangat.. Hahaha.. Okaylah menarik olahannya.. Drama ini diadaptasi dari novel bertajuk Orang Gaji oleh Daisy Zahra, terbitan Dear Novels.. Sha tengok waktu siang.. Tak fokus sangat pun sebab penakut.. Hahaha.. Drama nya memang seram okay.. Bayangkan kalau novelnya pun dah seram, bila diterjemahkan pula ke drama.. Pergh!! Hahaha.. Memang tutup-tutup matalah Sha menengoknya.. Kalau nak baca review buku Orang Gaji boleh klik SINI.. 

Lakonan Marissa Yasmin memang berjayalah pada Sha... Sangat kejam dan menakutkan.. Hahaha.. Menjiwai betul wataknya.. 

JUDUL : ORANG GAJI PUAKA
WAKTU SIARAN : Sabtu, 7 September 2019, 9:00 malam
SIARAN TV : Astro Citra & Citra HD
PENULIS SKRIP : Rehal Nuharis
PENGARAH : Feroz Kader
PRODUKSI : FJ Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Riz Amin, Sasqia Dahuri, Marisa Yasmin, Meor Mohd, Puteri Rafasya

SINOPSIS ORANG GAJI PUAKA
Sara dikatakan hanya jatuh tangga, tapi kecederaannya yang membawa kepada koma menimbulkan tanda tanya. Tanpa mereka sedari, segalanya berpunca daripada orang yang sangat dekat dengan mereka.

16 comments:

  1. tak perasan pun ada cerita ini kt astro, almaklum lah kite ni udahla penakut, nk layan cite serma lagi lah idak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tahu pun sebab penerbit buku promosi dekat group FB..

      Delete
  2. bila agaknya ulangannya ni..tak tengok pun aritu.

    ReplyDelete
  3. wahh..marisa yasmin...suka dia berlakon..dah la cantik...

    ReplyDelete
  4. eh jarang astro terbitkn drama yg heroinnya lbh berusia (marissa yasmin) selalu yg muda2 belia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali ini memang nice lah.. sesuai dengan watak yang dibawa..

      Delete
  5. teringin nak tengok haha tapi kena layan waktu siang la

    ReplyDelete
  6. tak berapa nak layan dah cerita seram..huhu

    ReplyDelete
  7. Ana sempat tengok awal2 je citer ni. Nak cari semula lah.

    ReplyDelete
  8. astro sekarang suka ulang tayang cite seram tengah2 malam. memang tak rajin la nak tengok..hehe

    ReplyDelete
  9. alaaaa cara kaksha cerita macam seram betul je tapi macam best jugak. Macam mana niiiii

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »