Thursday, December 5, 2019

Novel | Dislokasi Jiwa oleh Syikin Zauzi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel yang tak sesuai untuk bacaan bawah 18 tahun.. Agak mengganggu isi ceritanya.. Perbuatan liwat dan hubungan terlarang antara suami orang dan isteri orang.. Ceritanya sangat berat dan menyakitkan hati.. Tak sesuai buat mereka yang tengah stress dan runsing.. Kejam.. seornag manusia yang sepatutnya menjadi pelindung melepaskan nafsu pada kanak-kanak seusia 6 tahun.. memang sangat kejam.. Namun ada je manusia begini di dunia.. Bila syaitan merajai jiwa, tiada yang baik mampu dilakukan..

"Kerana sudah ada perkara yang Tuhan beri kau lebih tapi kau tak sedar. Jadi janganlah kau tanya kenapa mereka dapat lebih tapi kau punya cuma serpih."

Sha baca dan selesai pada 03.12.2019..

ebook ini Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee..
Published April 12th 2017 by Buku Pojok

6 comments:

  1. eh boleh lepas KDN pula ya novel cam ni... teringat novel S**T by sasterawan negara allahyarham shahnon ahmad...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. banyak je sebenarnya novel melayu kita yang Sha terbaca ada perkara-perkara yang tak sepatutnya.. huhuhu..

      Delete
  2. Ok. Noted. Saya memang xkan baca. Nanti bertambah depress

    ReplyDelete
  3. baca sinopsis pun sakit dada ammi... tak suka baca kisah2 camni. even kat berita pun ammi cuba skip baca. sbb berat sungguh rasa dada ni.

    moga keluarga dan keturunan kita terhindar dari perkara-perkara jijik camni.

    ReplyDelete
  4. Sepatutnya bila baca buku, kita nak release stress tapi makin depress pulak ye,Kak Sha😅.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »