Sunday, December 1, 2019

Santai Cuti Sekolah

Assalamualaikum..
Hye semua..

Memenuhi keinginan anak-anak untuk menonton wayang, maka hari Sabtu (30.11.2019) Sha bawa anak-anak ke AEON Seri Manjung.. Sambil-sambil balik ziarah MIL, kami lajak nengok wayang.. Saja tak bagi tahu anak-anak tengok cerita apa.. Suprise gitu.. hehehe..

Mula-mula kami tengok Frozen II dulu.. Okaylah cerita dia.. Encik suami dipaksa menemani kami.. hehehe.. Runsing encik suami.. Lepas tengok Frozen kami solat dan makan dulu.. Isi perut bagi kenyang.. hehehe..

Bersantap dulu.. hehehe..

Lepas makan barulah sambung tengok Ejen Ali pula.. Kali ini memang puas hatilah.. Tunggu sampai screen gelap baru keluar..

Dari AEON, kami ke Hasil Laut Jamilah mencari sotong kering.. Lama tak beli sotong kering.. Buat sambal makan dengan nasi lemak, ohsem okay..

Kemudian singgah ECO Sitiawan.. Kedai kat sini besar, puas hati masuk.. Macam-macam ada.. Rambang mata dibuatnya.. Hahaha.. Sha beli pensil box, pembaris, gunting untuk Sha dan juga pengupas kulit kentang.. hehehe..

13 comments:

  1. Selamat bersantai kak Sha!! :)

    ReplyDelete
  2. Kalau singgah ECO memang jadi rambang mata. Tak sedar bila keluar terjinjing 2 plastik (saya la tu) 😂

    ReplyDelete
  3. sampai 2 movie sekali yek, yelah kalau tak bosan jugak lah kan diaorang tuh

    awal jugak akak dah membeli barang sekolah, dana nak kene jenguk eco jugak ni nak beli stationary si aiyan tu...

    ReplyDelete
  4. Amboiii! sampai 2 cerita sekali tengok ya.
    Mesti anak-anak suka habis tu

    ReplyDelete
  5. seronok ank2 smp 2 movie tgk wyg tu

    ReplyDelete
  6. wow seronoknya sampai dua movie sekali gus !!

    ReplyDelete
  7. Waa aritu masa kat lumut akak sempat HK shopping kat Hasil Laut Jamilah

    ReplyDelete
  8. Saya dah tengok Frozen 2,Kak Sha. Okaylah, ceritanya. Cuma saya rasa banyak menyanyi daripada dialog dan macam dah boleh expect jalan ceritanya.

    ReplyDelete
  9. wah bestnya mesti amani&imani enjoy sakan..hehe

    ReplyDelete
  10. ECO ke DIY ke dan seangkatan dgn nya...once msk tangan mesti ada brg...bahaya betul hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »