Friday, December 20, 2019

Novel | Kampus oleh Syafiq Aizat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semakin hampir mencapai target.. Yeah!! Masih lagi ebook.. Sha pilih untuk baca buku dari Syafiq Aizat ini sebab ada unsur misteri dan seram.. Menarik sangat sebab berkaitan dengan pelajar universiti.. Hahaha.. Tak pernah Sha baca novel penyiastan dan misteri sambil bergelak ketawa.. Dalam ini ada watak yang memang menceriakan pembacaan Sha.. Si Dani dengan dua konconya.. Memang kelakar lah watak bertiga nie.. Satu lagi watak yang menarik ialah Haziq..

Buku ini mengisahkan tentang pembunuhan yang berlaku 25 tahun dahulu berulang kembali.. Kalau dulu pelajar lelaki sahaja yang dibunuh.. Kali ini pelajar perempuan turut menjadi mangsa.. Dani dan Haziq berusaha keras menyiasat pembunuhan tersebut dan berjaya membuat penemuan bahawa yang membunuh itu bukanlah hantu tetapi manusia yang memakai kostum.. Bila sampai part pembunuh tu memang tak sangkalah..

Mula baca dan selesai pada 19.12.2019..

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..
Published March 3rd 2017

2 comments:

  1. nanti ammi nak try guna apps tu jugaklah.
    sekarang ni rasa agak malas nak kendong novel masuk handbag and baca dlm lrt sbb berat hahaha.. sakit bahu acik yg dah tua ni.

    ReplyDelete
  2. best kan walaupun ada vibe macam gantung sikit

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »