Saturday, December 7, 2019

Random Photo #15

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila tak tahu nak share entry apa, entry random photo ini lah yang paling best dan mudah.. Boleh masukkan apa sahaja gambar yang memang penuh dekat memori telefon.. Muat naik disini sebelum dihapuskan jejaknya untuk digantikan pula dengan foto lain.. Begitulah kehidupan seharian.. Silih berganti gambar diambil dan dibuang.. 

Di kejauhan hujan sudah turun membasahi gunung.. Bergerak menuju ke tempat tinggal Sha.. Awan hitam mula menumpahkan isinya..

Rezeki encik suami.. Masa ambil pelajar dan pensyarah di Teluk Batik, ada yang berikan makanan ini.. Alhamdulillah.. Semoga Allah murahkan rezeki yang memberi..

Sha beli minuman kesukaan Sha.. Dark Mocha.. Sedap memikat untuk tekak..

Cuba Mac & Cheese di Starbucks.. Kena tambah RM4 je untuk makanan ini sebab beli air atas tu.. Sedap juga.. Kesukaan Imani.. Dia yang makan paling banyak.. Kakak Amani tak suka.. Rasa pun tak nak.. Hehehe..

Makanan kesukaan Sha.. Lontong.. Mesti ada sambal.. Baru puas dimakan.. Ini Sha beli dengan harga RM3.50 sahaja.. Kuah lemaknya pekat, penuh dengan tempe, soon dan sayur.. Memang puas makan..

10 comments:

  1. Lontong..sedapnya..tk pernah mkn mac & cheese, nmpk mcm sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kak.. Sha pun baru pertama kali cuba selepas dicadangkan budak starbuck tu..

      Delete
  2. Sungguh benar gambar makanan la yang paling mudah nak cipta idea untuk update blog . Lama dah tak makan ikan satey tu . Sedapnya , biasa kalau saya balik kampung di kedah , wajib beli ikan satey tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan awak.. makanan paling mudah nak buat entry.. 🤭🤭

      Delete
  3. Sedapnya lontong tu. Saya pun suka tulis entri tentang makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Jannah.. Lebih mudah nak dibuat.. hehehe

      Delete
  4. tq sha.
    beri aida idea pe nak masak esok mlm.
    lontong. sambal bilis.
    mak abah aida ada rumah lagi few days.
    diorang sgt suka lontong tau.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »