Tuesday, December 3, 2019

Filem Malaysia | Ejen Ali The Movie (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bagus dan penuh emosi.. Ejen Ali berada dalam kelasnya yang tersendiri.. Ditonton pelbagai peringkat umur.. Memang kalau ada peluang Sha nak tengok lagi.. Bila dah tonton Ejen Ali ini baru Sha boleh terima lagu tema dia.. Nampak kenalah dengan ceritanya.. Kalau dengar lagu dia je, memang tak boleh masuk.. Ada babak yang kelakar.. Babak menyentuh hati.. Details mengenai Ali dan mak dia.. Tugas sebenar seorang Ejen.. Memang menariklah pada Sha.. Puas hati tengok.. Geng mamak tu kelakar.. Dalam ini boleh tengok Ejen Rama berlawan.. Babak Ali upgrade kuasa dia tu sangat cantik.. Pada Sha lah.. Paling best dia punya animations tu.. Sangat details dan memuaskan hati.. Cantik wei.. Cantik sangat..

Jangan tak caya masa babak Ali jumpa mak dia, Imani nangis.. Imani cakap dia bukan nangis tapi air mata dia keluar.. kikiki.. Powerlah pada Sha sebab berjaya buat emosi seorang kanak-kanak seusia Imani menangis..

Sha buat tempahan tiket ini guna dua akaun TVG.. Akaun Sha dan akaun encik suami sebab nak redeem tiket untuk kanak-kanak.. Sha cuma bayar harga tiket dewasa sahaja RM17 dan booking fee 50 sen.. Berbaloilahkan jadi ahli TGV.. Kalau tak harga tiket untuk budak RM9 tau.. Kat sini je Sha dah jimat RM18.. Tq TGV..

13 comments:

  1. salam sis boleh x ajar mcm mn nk beli tiket tu..sy duk manjung jgk..��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya jadi ahli TGV Movie Club.. Setiap kali beli tiket atau popcorn saya tunjuk kad ahli tu dan dapat Movie money.. sekarang kalau beli guna mesin, kad ahli tu swipe sekali..
      Kalau cukup amount boleh tebus masa beli tiket melalui aplikasi TGV di HP..

      Delete
  2. teringin juga nak tengok cerita ni sebenarnya..asyik nampak trailer dia je sebelum ni

    ReplyDelete
  3. alaaa bila la nk pegi tgk ni..

    ReplyDelete
  4. excited jugak ni nak pi cuma belum kuat sebab takut anak2 nak tengok frozen. haha

    ReplyDelete
  5. ada rasa nak pergi tapi tau dak ava mesti takmau sebab BM dia tak faham sangat, jadinya dia tak minat

    ReplyDelete
  6. saya memang tak tengok wayang, tunggu keluar kat astro la nanti..hehe

    ReplyDelete
  7. bolehlah bawak anak2 tgk weekend ni. dorang beriya nak tgk JUmanji.. ke sbb dorang taktau ada cerita ejen ali ni agaknya?

    ReplyDelete
  8. part dia dgn ibu dia tu = sedih.
    bergenang air mata aida.
    dpt rasa feel ali & ibunya.

    ReplyDelete
  9. kalu smpi menangis tu maknanya dia betul2 menghayati cerita ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »