Monday, December 2, 2019

Shopee | Persiapan Sekolah 2020 #1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli barang tambahan untuk persekolahan Amani dan Imani tahun 2020.. Pensil masih banyak lagi berlebihan dari tahun ini.. Jadi tak tambah lah.. Tinggal nak cari pembaris dan pembalut buku je buat stok.. Pembaris Sha beli dekat ECO je.. Pembalut buku nak cari dekat TF Value Mart..

Beg sekolah warna pink tu untuk Imani.. Yang biru tu encik suami nak.. hehehe..

Yang ini dua-dua untuk Amani.. Satu sekolah pagi dan satu lagi untuk sekolah petang..

Ini gift sebab beli beg.. Dapat kipas Hello Kitty, Keychain 2, sticker dan buku nota comel..

Beli tambahan kain putih dan kain pink tu untuk Amani.. Nak masuk Persatuan Puteri Islam katanya tahun depan..

Beli pemadam sekotak (48pcs), Pensil tekan dan ubat pensil tekan untuk Amani..

Salotape untuk balut buku..

18 comments:

  1. memang kene beli sikit-sikit dari awal, kalau beli dah last-last cuti nanti banyak yang dah takde

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dana.. Lepas tu nanti harga mulalah up..

      Delete
  2. awww how sweet ! rindu nak back to school ! all the best to Amani ! yeahhh sis dulu pun puteri islam juga hehe =)

    jap. sis ke ek ? sis boleh kan ? hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..wah masuk persatuan Puteri Islam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi PC.. hehehe.. mak je standby awal..

      Delete
  4. Bagus buat persiapan awal2 macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena buat awal wak.. kalau tak, menangis..

      Delete
  5. Senang je Beli online Kan.. Syafi xabis shopping lagi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang senang kak Adda.. pilih, bayar dan tunggu barang sampai.. kikiki..

      Delete
  6. Sekarang ni mudah je nak beli barang. Kalau nak jimat, beli masa ada sale besar-besaran.

    ReplyDelete
  7. baguslah early preparation. ammi belum beli apa2 pun lagi.
    sekolah Amani unit uniform boleh pilih sendiri ke?
    kalau sekolah anak2 ammi..cikgu yg tentukan sbb cikgu kata bila murid pilih sendiri dorang more to ikut kawan. jadi cikgu agihkan dan balancekan tiap unit tu.

    so sabar jelah tunggu si Khilfi dapat unit apa.

    ReplyDelete
  8. aida da kena cek laci doraemon anak2 ni.
    akan top up stok nanti. terutama utk Izzat. memang guna byk alatulis.
    memang beli sedozen sedozen gini tau, sha.
    borong kat mydin.

    ReplyDelete
  9. wahhhh byk dah tersedia ni... tggl tggu sekolah nk buka je ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »