Shoplinks.Asia

Thursday, April 19, 2012

-Cuti-

Assalamualaikum.... camat pagi semua....

     Hari ini Negeri Perak cuti... Cuti kenapa ye??? Cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Perak.... maka kami rakyat Negeri Perak sedang bergumbira merehatkan diri di rumah.... bersantai bersama keluarga... Tapi aku bersantai ngn Amani je sebab hubby kena keja... nak wat camne, pilot darat lah katakan... hehehe... Sebelum En.Hubby ku pergi berkerja sempat la kami bersarapan bersama di kedai makan Behrang Stesen.... Not Bad la die nye roti canai... tebal... makan sekeping pun kenyang sampey tgh ari... x sempat la nak amik gmbr.... sebok melayan Amani... hehehehe... dah makan singgah pasar... beli brg dapur seket... Ingat td nak beli ketam tp cam xbrape menarik je ketam2 die, so cancel... arinie nye menu dah ade dalam kepala... Cuma x pasti lg nak masak untuk tengah hari @pun malam... Berdua je kan... kenalah plan elok2 kalo x membazir jer... Kalo keluarga besar mesti skrg nie tgh sebok menyiang ape yg patut kat dapur kan... Rindunya pada keluarga di kampung...

   Sekarang nie aku melayari internet dan si kecik ku Amani tgh asyik menonton cite Upin Ipin entah yang ke berapa puluh kali.... hahahaha.... TV die conquer... so tengok je lah same walaupun dah hafal jalan citenye.... kalo x tgk yg bersiri dia tgk movie nye... asal depan tv je Upin Ipin... Tapi aku x kisah sgt sebab cite Upin Ipin nie walaupun cite ringan ade pengajaran dan tauladan... so die nak tgk beratus2 kali pun ok je... ye x..

2 comments:

  1. owh cuti ka?..syok la deme..teman kat cni xdak cutinya...uhuhu~

    ReplyDelete
  2. hehehe... kalo en.jagung nak cuti, kenalah dtg perak nie... hehehehe... esok keje...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI