Jalan-jalan cari Makan Part 3 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, June 10, 2012

Jalan-jalan cari Makan Part 3

Hohoho... Jalan-jalan cari makan lagi...


Nak makan western food?? Ce r try gi sini... Nama kedai nie HR Steak House... Kedai nie letaknye kat lorong Masjid Kg. Baru... Bersebelahan dengan Kedai Tomyam 3000... Tapi setakat yang aku gi nie, Kedai Hr Steak house nie xde letak pun nama kedai die kat depat kedai.. So kena pandeylah cari ye... Kedainye bangunan 3 ke 4 tingkat camtu... atas umah bawah kedai makan... aku makan Mix Combo(Udang+Daging Lembu+daging Kambing+Daging Ayam+Kentang Lneyek+Jagung+ROti) = RM14.00. Hubby lak makan Chicken Combo(Udang+Daging Lembu+Daging Ayam+Kentang Lneyek+Jagung+ROti) = RM10.00.
Air kami minum Jus Kiwi New Zealand (xbrape best) RM2.50.. Amani lak makan Mushroom Soup = RM4.00... Yang nie sedap coz Amani makan sampey abis...

.

Ini jer yang sempat aku snap maser Kursus kat PNM aritu... hehehe... Sarapan pagi nasi lemak bersama nescafe... Disediakan oleh Masih Caterer...
Oklah untuk alas perut... (Padahal dah melantak nasi dah kul 8pg.. hehehe)


Kedai makan nie berdepan dengan Hospital Kuala Nerang dekat Pekan Kuala Nerang... hehehe... Best owh tempat makan nie.. kami makan nasi berlauk... Baru RM100 jer... Lebih kurang 21 orang makan... murah r.. sotong besar2 tu... sedap dan murah.. memang pueh hati la makan...


Jalan-jalan di Pekan Rabu... Kat sini yang selalu orang cari dan beli ialah Kuih Karas, Kuih Loyang, Dodol dan macam2 jenis makanan lagi lah ada.. hehehe... telekung, baju2 dan barang2 hantaran pun ada... Orang kata laksa kat sini sedap tapi cek x pernah try pun... just shopping makanan jer.. hehehe.. Sebelum2 nie pergi xde la shopping sangat... dah 4 kali pergi.. Kali ini shopping lebih seket coz dah menabung awal2 sblm gi kedah... Siap beli Sekilo kismis... fevret2...


Kedai makan kat lekir.. Best makan kat sini.. coz ikan bakar ngn air asam die mmg power.. perghhh... siap ade cencaluk tu yg x tahan... Sambal belacan die mantap... Ikan yang dia guna fresh2... Ade ulam-ulaman.. lauk2 kampung yang lain.. Harga xpasti la pulak coz my Mother in law yg belanja... Pastu melegakan tekak yang dahaga, kita minum dulu... hehehe... Order r air kelapa.. memang refreshing... pastu dessert le makan Jeli kelapa yang sejuk dan segar...


Muara Ikan Bakar...
Menu yang paling best aku suka, Ketam Masak Cili, Ikan Siakap 3 rasa, Ikan Siakap Stim limau, Sotong goreng tepung dan Kailan Ikan Masin.. Perghh... memang terangkat r.. Aku cukup suka pesan Ketam Masak cili tiap kali datang sini... raser ketam ngn cili tu mmg kick n power.. Pastu nak lagi sedap order Jus Tembikai Laici gelas besar... Perggghhh...


Nama Kedai nie cek xtau.. dah try usha tapi xde.. Kedai nie kat Selangor... dekat ngn Tanjung Malim... hehehe... Kiranya kat sempadan r... Nasi Kerabu die mmg best r... Ayam Berempah die pun power.. Terbaiik... Nasi Lemak die cukup raser...


*psstt... nanti kalo cek dapat alamat penuh kedai2 yang cek dah gi nie cek update ye.. hehehe...jgn marah tau..

2 comments:

  1. Amboi sedap2 nyer makan.. Terliur cek ni.. Dah la tengah apaq ni.. Gulppp!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..