Menghantar ke Kuala Nerang 26 & 27 Mei 2012 - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, June 8, 2012

Menghantar ke Kuala Nerang 26 & 27 Mei 2012

Tajuk gempak kan... Menghantar ape ye??? Agak-agak korang lah ape yang aku hantar ye??? teka jangan x teka... hehehe... yang sebonarnye eden gi ngantar adek ipar den kawin... ngn orang Kuala Nerang, Kedah... Adik suami ku yang bongsu bertemu jodoh... Nikah ari sabtu (26.5.2012)... Bersandingnya (27.5.2012).. Tema kaler nikah Kuning hijau... manakala bersanding lak oren putih... pergh... memang chomey r... hehehe...

Hari Pertama

Bertolak dari Stewan kul 8pg camtu... aku dah standby Nestle Fitnesse (Honey & Almond) satu balang... Standby makanan tu... teman kan suke lapo tetibe... xnk menyusahkan En.Hubby, standby siap2... hehehe... Perjalanan jauh... Hentian RnR bukannya banyak... Jenuh lak En. Hubby nak mencari makanan nanti...

Hentian pertama yang kami singgah kat Gunung semanggol untuk makan dan tgu 2 buah kereta lagi... Konvoy semuanya 6 buah kereta... Berenti makan dulu.. sambil relaks2 kan kaki...

Pastu singgah jap kat Gurun... meredakan kepenatan sambil makan KFC sponsor by Mak Lang Ipoh... pergh... layan... hehehe...

Sudahnya sampey kat kedah kat kul 3 petang... hehehe... lepak2 sambil menyiapkan pengantin... solat siap2... pastu get ready untuk Majlis Akad nikah kat Masjid berdekatan ngn umah Pengantin Pompuan...

Settle akad nikah keluarga kami dijamu ngn Laksa Belut, Roti Jala kuah kari, Tapai pulut, Buah tembikai dan air sirap... pergh... makan lagi... hehehe...

Malamnya lak kami dijamu makan lagi sambil pengantin disandingkan... hehehe... tema malamnya warna coklat gold2 seket kot... hehehe... Maaflah makcik rabun warna... hahahaha...










Hari Kedua...

Pepagi dah kuar gi sarapan n bershopping di pekan rabu... pergh... shopping x hingat memasing... cek beli telekung sepasang(sponsor by En.Hubby), pastu kismis sekilo (untuk kami sekeluarga... hehehe), kuih loyang, kuih karas dan dodol(Fevret Hubby n Amani)..

Pastu balik terus siap2 n kemas barang2... lepas majlis bersanding kami nak terus balik... Esok paginya aku nak drive ke KL untuk kursus...

Memang meriah r Majlis umah pompuan... siap ade persembahan silat lagi tu... makanan memang terbaek r.. Hidangan pengantin sume keluarga belah lelaki dapat... pergh layanan First Class tu...



No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..