Vampire Detective - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, June 20, 2016

Vampire Detective

Assalamualaikum..
Hye semua..
Lama tak sembang pasal Drama Korea kan..
Banyak sangat yang keluar sekarang ini..

Kali ini Sha layan drama berbentuk fantasi, thriller, aksi dan misteri..
Drama ini mengisahkan tentang seorang polis yang bertukar kerjaya sebagai penyiasat persendirian lepas satu kejadian tembakan.. Kemudian dalam penyiasatan untuk seorang client, polis ini telah disuntik dengan satu serum yang menyebabkan dia jadi vampire.. Drama ini tak adalah siarkan adegan2 yang melampau.. Cara vampire isap darah pun tak adalah ganas sangat.. Penyiasatan dan misteri.. Memang sangat ohsemlah bila bergabung.. Polis ini juga turut menyiasat misteri mengenai girlfriend dia yang tetibe muncul semula padahal dah kena letup.. Penuh misteri dan teka teki.. Nak tahu kesudahannya, kenalah tengok sendiri... Kalau nak tengok online boleh ke YoDrama, KEngSub, Drama Galaxy, atau search je tajuk drama ini dekat Youtube..

Drama ini hanya ada 12 episod sahaja.. Sangat pendek tapi memuaskan.. Pelakon utama dia ialah Lee Joon bekas ahli MBLAQ.. Oklah.. tak adalah kaku sangat.. Memang sesuai jadi vampire.. kikikiki..

Update : Ending cerita ini tergantung.. Mungkin ada sambungan kot.. Harapnya adalah... Owh ya.. Selepas habis menonto drama ini, Sha rasa cam x berape suka dengan watak utama tu.. Ye lah sebokkan girlfriend dia sampai lupa dekat kawan-kawan dia.. Tapi keseluruhan cerita ini memang menarik dan best..



*Sha x pasti lah kalau dekat astro ada main ke x.. Selalunya dekat channel 391 / 393

4 comments:

  1. Cerita ni dah download tapi tak tgok lagi. heheh. nnti ain tgok. Mcm gempak je. tu ki kwang kan! Mblaq.

    ReplyDelete
  2. boleh download ke..alamak ni yg nak pi download ni

    ReplyDelete
  3. Teringin nak layan Korea tapi dah tak ada mood

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..