Wednesday, September 13, 2023

Indonesia | Hello Ghost (2023)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini remake filem Korea dnegan tajuk yang sama.. Versi Korea tu macam dah tengok tapi tak ingat.. Okaylah versi ini.. 

Kisahnya Kresna ini cuba bunuh diri tapi diselamatkan Linda seorang jururawat.. Semasa di hospital Kresna dihantui 4 hantu iaitu seorang budak perempuan, 2 orang lelaki dewasa dan seorang perempuan.. Kresna ini kesunyian.. Tanpa rakan, tanpa keluarga.. Akhirnya memilih untuk bunuh diri.. Tapi sebaliknya pula bila kena bantu hantu-hantu tu menunaikan impian.. 

Kadang kita manusia selalu meremehkan apa yang kita ada, bila da kehilangan terasa menyesal dan merindu.. Pelikkan.. Semoga yang baik-baik sahaja buat semua..

"Your family may have departed, but their love will stay with you for the rest of your journey"

Hello Ghost
2023 ‧ Comedy/Drama ‧ 1h 54m
After a failed suicide attempt, Kresna is pursued by four ghosts who will only leave him alone if he fulfills their requests, leading him to find a new meaning in life and love for Nurse Linda.

4 comments:

  1. penah tgk cerita ni versi korea. mmg best

    ReplyDelete
  2. nampak macam best,nak try tengok

    ReplyDelete
  3. Hmmm yg versi Indonesia saya malah tak nonton đŸ€Ł. Tapi yg Korea pernah nonton dan suka ❤️

    ReplyDelete
  4. kat FB kembali sy baca, admin suggest suruh tengok filem ni. dia beri positive feedback!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »

Review & Rating

Sha's bookshelf: read

Disergah Penunggu Pokok Ara
really liked it
Kali ini tok ketua dan Berahim telah terbuka hijabnya.. Memang lagi teruk lah terasa gangguan..
Dijenguk Hantu Penanggal
really liked it
Kelakar lah kali ini.. Hahaha.. Terbaiklah Christopher sebab erjaya elakkan gigitan penanggal tu.. Siap nak ditanduknya.. hahaha..

goodreads.com