Monday, February 20, 2017

Bila Kaki Diaktifkan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ohsem tak tajuk entry Sha..
Hehehe.. sesekalikan..
Sebenarnya, kaki Sha dah makin okay..
Dah tak de terhencut-hencut..
Berjalan memang tak nampak macam orang sakit..
Cuma tak boleh melakukan aksi turun naik tangga je..
Kalau Sha banyak bergerak or turun naik tangga..
Memang terasa sakitnya sampai ke tulang..

Sha cuba-cuba juga mencangkung tapi boleh meraung owh..
dia punya rentapan urat tu rasa macam nak terajang orang..
Adoilah.. Dugaan sungguh..
Apapun Sha memang try-try juga mencangkung..
Try-try lipatkan kaki..
Bukan apa.. Kalau tak buat pun nanti kejung terus..
Sambil-sambil buat senaman yang pakar Fisio suruh..

Kebetulan hari Jumaat tu ada pelancaran EKSA..
Sha pula terlibat sebagai AJK..
Bayangkanlah berjalan dan turun naik tangga dan bukit..
Petang tu memang terasalah kejang lutut..
Membawa ke hari ini.. Tapi jalan tetap jalan.. hehehe..

Bila diberi sedikit peringatan oleh Allah nie..
Sha makin menghargai kesihatan dan kesempurnaan fizikal..
Malah Sha rasa bersyukur sangat-sangat yang Sha masih lagi boleh berjalan dan memandu..
Ini ialah luahan hati.. Cewah.. Hehehe..
Supaya Sha sentiasa beringat dan merendah diri..

15 comments:

  1. Take care Sha. Semoga cepat sembuh. 👍

    ReplyDelete
  2. Salam Sha,

    Hati-hati Sha jangan dipaksa kalau masih sakit.. Slow2.. LX baca terasa sakitnya..

    Take care & speedy recovery Sha.

    ReplyDelete
  3. Laa sakit kaki ke? Take care tau... semoga cepat sembuh seperti sediakala ok

    ReplyDelete
  4. smoga tersu sukses dlm apa jua yg sis ceburi even kaki blm ok sgt, kalo ada msa rehat, manfaatkn sbaik nya ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Zie.. Sekarang nie curi masa dengan tidur awal.. supaya kaki dapat rehat lebih lama.. hehehe..

      Delete
  5. alhamdulillah...semoga kaki sha bertambah sihat yea

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah kak, slow-slow makin baik lah tu. Semoga cepat pulih sepenuhnya.

    ReplyDelete
  7. gws ye sha.
    sakit tu kekadang rezeki.
    time tu kita akan ingat Allah.
    iman semakin kuat. rezeki keimanan :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »