Shoplinks.Asia

Thursday, February 9, 2017

Oishi Mini Mooncakes - part 2

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari tu Sha ada sharekan Sha beli mooncakes..
Meh Sha nunjuk ke kome rupa dalam dia pula..
Bagi kome meleleh-leleh air liur.. Hahahaha..

Kalau ikut penjual..
Mooncakes tu tahan dua minggu walaupun tak simpan dalam peti ais..
Janji korang simpan dalam bekas bertutup..
Kang semutlak yang makan.. Hehehe..
Disebabkan Mooncakes tu sampai hari Selasa..
Sha makan satu hari Rabu..
Tak menahan nengok Mooncakes nya..
Makanlah dulu satu..

Yang balance Sha makan kat umah dengan anak dan encik suami..

 
Yang ini kacang merah...
Sha potong dekat pejabat..
Share dengan kawan opis..
Sedap wei.. inti dia penuh..
Pastu ada kacang merah sektul seketul..

 
Coklat dengan biji kuaci
 Yang ini memang win giler..
My feveret.. Conform..
Sedap nya ya amat..

 
White lotus dengan biji kuaci
 Yang ini rasa dia unik..
tapi sedap.. hahaha.. camne eh..
kenalah rasa..

 
Portugese custard dengan biji kuaci
yang nie pun best..
tambah best bila ada biji kuaci..

Memula nak potong tu cam sayang je..
Sebab cantik sangat...
Tapi bila dah masuk mulut.. Tak ingat dah cantik tu..
Nampak tak keterujaan disitu.. hehehe..

9 comments:

  1. sedap ke kuih ni kak? saya teringin nak makan tapi rasa macam pelik dan was-was haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap.. tekak akak la.. try lah beli.. nie akak beli dengan orang kita.. dia memang buat jual.. ada akak share dalam entry Part 1..

      Delete
  2. Hadoiii betul ke sedap ni.. lahaiiiii sha ni..

    ReplyDelete
  3. Bukan Chinese punya food ke ni bila raya? Apa rasa dalam nya ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. camne nak cakap ye.. yang nie rasa coklat, kacang merah.. yg Lotus dgn portugese tu tak reti nak explain.. manis rasanya..

      Delete
    2. Oh ok2... Nak kena cari ni... hehe

      Delete
  4. Dulu mooncake nie mmg was-was sikit nak makan tapi skrg dah ramai dah orang kita yang buat mooncake tapi nak rasa yang btul2 original, mooncake sedap dimakan oleh buatan chinese Muslim.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. sekarang senang dah nak cari yang halal..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI