Thursday, February 16, 2017

Drama Korea Goblin

Assalamualaikum..
Hye semua..

Dalam banyak-banyak drama Korea yang Sha tengok..
Goblin nie Sha tak boleh move on lagi..
Hahaha.. Sebab pelakon dia ohsem..
Pada mata dan selera Sha, Drama ini memang mantap..
Jalan cerita dia.. Pelakon dia..
Even watak sampingan dalam drama ini pun ohsem..

Seriouslly Sha suka semuanya dalam ini..
Bila tengok 2 episod special Goblin lagilah..
Rasa macam nak suruh production sambung lagi drama ini..
Chemistry antara pelakon tu sangat ohsem..
Watak baik.. watak jahat.. memang seimbanglah..
Part yang paling Sha suka dan adore adalah part antara
Grim Reaper dan Goblin..
Setiap kali diorang ini bertentang je mesti ada je perkara lucu jadi..
Goblin yang angkuh.. Grim Reaper yang statik tanpa perasaan..
Tapi part sedih bila Grim Reaper tau siapa dia yang sebenarnya..
Wargh!!! Masa ini sedih tau...

Kemudian antara Goblin dan juga Euntak..
Memang kelakarlah tengok Eun-Tak yang selamba je cakap dengan Goblin..
Tak habis-habis dengan duit dia..
Adoilah.. Serius kelakar..
Part sedih antara mereka pun terbaik.. Rasa sesih sama..
Setiap kali tengok scene mereka ini memang rasa Awesome tau..

Sha tengok sebab tajuk dan juga pelakon..
Tapi bila tengok drama ini sha respect dengan penulis skrip dia..
Memang terbaik sangat...
Sedih.. gembira dan juga geram..
Memang menjadi..

Cheer for Gong Yoo, Kim Go-Eun, Lee Dong-Wook, Yoo In-Na dan Yook Sung-Jae..

11 comments:

  1. Saya selalu dengar jugak drama Goblin nie best tapi blum berkesempatan nak tengok dan blum terbukak hati lagi nak tengok..hihihi =)

    ReplyDelete
  2. Mmg best..non stop tgk..sampai en. shumi teguq..amboiii mama kamuuu ni layan drama korea sgt dahhhhhhhhhhh tp keje rumah tiptop ok haha

    ReplyDelete
  3. akak mmg tak knl langsung pelakon korea ni...

    ReplyDelete
  4. Pelakon korea kalau berlakon nampak bersungguh-sungguh betul....

    ReplyDelete
  5. baru je smlm nieyl abis tgk drama nie..hihihi

    ReplyDelete
  6. cerita nie best kan, saya dah 3x repeat tengok

    ReplyDelete
  7. tengah follow drama lain..yang ni belum tgk

    ReplyDelete
  8. best kannn.. episod last2 tu sedih sgt sebaldi air mata sedekah kat drama ni..hahaha

    ReplyDelete
  9. Ramai ckp cite ni best. Mek buat stok ntuk pantang nnt :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »