Sunday, February 5, 2017

Kitab Lama oleh Sha Hanim Ramli

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ketiga untuk Bulan Februari..
Buku yang dah lama Sha beli..
Buku ini Sha start baca lama dah..
Tapi disebabkan memberi laluan pada buku-buku lain yang Sha stuck, maka lambat lagi habis baca..
Tapi bila dah start..
Memang tak boleh nak stop..
Buku ini sangat menarik..

Mengisahkan seorang pemuda yang koma dan kembali ke zaman lampau..
Melalui zaman kezaliman Jepun mengganas di Tanah Melayu..
Melalui kepedihan melihat kekejaman penjajah..
Pembelotan orang Melayu itu sendiri..
Memang bestlah..

Membaca sejarah dalam olahan yang sangat best..
Sha cadangkan kepada kengkawan untuk membaca novel ini...
Terasa menusuk dihati..
Buku yang sangat berbeza..

Muat membaca pada 22 Januari 2017..
Kemudian Sha stop sekejap..
Sambung dan selesai membaca pada 04.02.2017..

3 comments:

  1. sekarang ni novel semakin menarik kan? mcm2 style dan genre.. makin meriah! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..
      Makin banyak pilihan.. Seronok membaca..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »